Tidligere udstillinger


I begyndelsen var billedet

Asger Jorn i Canica kunstsamling

13. februar - 29. maj 2016

Canica Kunstsamling er en af Norges største private kunstsamlinger. Den er kendetegnet ved værker af meget høj kvalitet og kunsthistorisk betydning, som ganske fint supplerer såvel norske som udenlandske museers samlinger. I løbet af 1980’erne og 1990’erne udsmykkede Stein Erik Hagen sit private hjem med billedkunst, dengang fortrinsvis norsk maleri fra perioden før 1900.

Siden er samlingen vokset støt, og i år 2000 blev kunsthistorikeren Steinar Gjessing ansat til at varetage den videre udvikling af samlingen i samarbejde med Stein Erik Hagen. Canica Kunstsamling har i dag tre tyngdepunkter: ældre nordisk maleri fra romantikken til århundredeskiftet, nordeuropæisk modernisme i spændet mellem surrealisme, konkretisme og ekspressionisme samt nyere, især amerikansk, fotokunst.

Med udstillingen “I begyndelsen var billedet – Asger Jorn i Canica Kunstsamling” ønskede Museum Jorn at pege på nogle af de kvaliteter hos Asger Jorn, som gør hans kunst interessant for os i dag – og ikke kun for kunsteksperterne men for alle og enhver. Helt fundamentalt viste den, hvad man kan bruge Jorns kunst til – og hvordan man kan komme i gang med at se på den. Til de, der måske ikke er så bekendte med Jorns værk, skal opfordringen herfra lyde: Brug tid! Se! Lad være med at jagte en enkelt sandhed om et billede – et sådant enkelt svar findes ofte ikke. Regn ikke med, at meningen med billedet udelukkende kan findes i titlen. Sæt fantasien i gang, gå på jagt efter figurer og fortællinger og find din egen fortolkning af Jorns værker. Husk, at Jorn også har humor.

Udstillingen indeholder ca. 40 malerier og skulpturer, 15 tegninger og en række grafiske arbejder

Billedtekst: Asger Jorn: I begyndelsen var billedet, 1965. © Donation Jorn, Silkeborg.
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS