Tidligere udstillinger


ERWIN WURM The Discipline of Subjectivity

8.6.-1.9.2019

"Mit arbejde handler om dramaet af eksistensens ligegyldighed. Om man nærmer sig det gennem filosofi eller gennem en diæt, til sidst trækker man altid det korte strå".

I mere end to årtier har den østrigske aktions- og installationskunstner Erwin Wurm (født 1954) overrasket et bredt internationalt publikum med sine absurde og paradokse skulpturelle interventioner i det offentlige rum. I 1990'erne tiltrak han stor opmærksomhed med sine One Minute Sculptures, der opfordrer beskueren til at interagere med hverdagsobjekter som stole, tøj eller rengøringsmidler i absurde positioner, for at selv blive en bærende del af den performativ-skulpturelle installation. Andre opsigtsvækkende værker af kunstneren er hans skurrilt strakte, bøjede og forvrængende huse, skibe og biler i originalstørrelse, der iscenesætter et fordrejet og satirisk syn på småborgerlige statussymboler.

Erwin Wurms værker benytter ofte et populærkulturelt enkelt billedsprog, der indikerer en bred, let og legende tilgængelighed. Men som satiriske kunstneriske faldgruber overrasker værkerne også publikummet med et alternativt og til tider kynisk fokus på hverdagens banaliteter og på vores altid slørede virkelighedsopfattelser.

Erwin Wurm bor og arbejder i Wien og i Limberg / Nedre Østrig. Hans facetrige kunst har været udstillet på talrige anerkendte internationale udstillingssteder verden over og han har repræsenteret Østrig på den 57. Venedig Biennale i 2017.
Udstillingen på Museum Jorn præsenterer et udvalg af dels spektakulære installationer, der giver et indblik i Erwin Wurms humoristiske og spidsfindige æstetiske univers.


Udstillingen er under protektion af den østrigske ambassade i Danmark.Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS