Aktuelle udstillinger


Stephan Balkenhol

05.7-27.9.2020

Den internationalt anerkendte tyske samtidskunstner Stephan Balkenhol (f. 1957) er en af sin generations mest betydningsfulde billedhuggere. Med sine karakteristiske figurbetonede træskulpturer og relieffer, der forener en ældgammel folkelig kulturteknik og kristen billedtradition med moderne samfunds- og billedopfattelser har han bidraget til en markant og vigtig videreudvikling af nutidens postmoderne skulpturbegreb.

Læs merePer Kirkeby - De første malerier

20.6.- til årsskiftet

Per Kirkeby (1938-2018) er en af danmarkshistoriens mest indflydelsesrige kunstnere. Han er kendt for sine abstrakte naturfortolkninger og sit engagement i Eks-skolen. De færreste kender dog Kirkebys tidligste malerier. Det vil Museum Jorn med denne udstilling råde bod på.
Fra museets store Per Kirkeby arkiv viser vi kunstnerens allerførste malerier.
Vi giver dig en unik chance for at nærstudere de motiver, der optog den helt
unge kunstner i 1950'erne.

Læs mere
PER KIRKEBY RUMMET

23.1- til årsskiftet

Det har i flere år været Museum Jorn ønske at markere Per Kirkebys personlige engagement og hans fremtrædende position i husets samling af eksperimenterende kunst. Derfor opretter vi et særligt PER KIRKEBY RUM med en række hovedværker af kunstnere i museets samling.
I løbet af de seneste år har Museum Jorn modtaget en meget omfattende gave fra Per Kirkeby selv (1938-2018). Det drejer sig om en række værker og arkivalier, som efterhånden udgør en bærende del af museets identitet.

Læs mere ...Asger Jorn og highlights fra samlingen

23.1.- til årsskiftet

Oplev museets samling med fokus på Asger Jorns arbejdsprocesser og eksperimenterende tilgang til kunsten.

Læs mere ...
Peter Louis Jensen: Strukturtavle, 1965 (udsnit)

Eks-skolen

23.1.- til årsskiftet

Udstillingen viser værker fra museets samling af Eks-skolens kunstnere, bl.a. af Per Kirkeby, Poul Gernes, Bjørn Nørgaard og Peter Louis-Jensen.

Læs mere ...

VI ER ALLE PRÆSTER

Da revolutionen kom til Hjardemål kirke 1.9.-13.12.2020.

I anledning af 50-året for besættelsen af Hjardemål Kirke viser Museum Jorn i august 2020 en udstilling, der sætter fokus på aktionen og dens kunstneriske og politiske idégrundlag.

Læs mere om udstillingen her
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS