Aktuelle udstillinger


MIRÓ & JORN

Fra d. 21. marts 2021 præsenterer Museum Jorn en udstilling med den catalanske maler Joan Miró og Asger Jorn.


Asger Jorn rejste i 1936 til Paris for at uddanne sig til kunstner. Blandt de største inspirationskilder var den internationalt anerkendte kunstner Joan Miró. Selvom Jorn hurtigt fandt sin egen vej i kunsten, opstod der livet igennem mange paralleller i de to kunstneres virke. Herunder f.eks. den eksperimenterende afsøgning af maleriets muligheder, som begge kunstnere dyrkede, og ønsket om at engagere den brede befolkning i moderne kunst.

Udstillingen realiseres i anledning af Silkeborgs 175-års jubilæum.

COVID 19
Museum Jorn følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til håndtering af COVID-19, så alle trygt kan besøge museet.

Læs mere om udstillingen her

KØB DIN BILLET HER


Udstillingen kan ses til september 2021


Udstillingen er støttet af:
Silkeborg Kommune
Aage og Johann Louis-Hansens Fond
Knud Højgaards Fond
15. Juni FondenMODERNISMENS NORDISKE STEMNINGER

Dansk kunst fra begyndelsen af 1900-tallet Vise fra den 21. april til december 2021

Museum Jorn råder over en større samling af symbolistisk og ekspressionistisk dansk kunst fra slutingen af 1800-tallet og frem til 1930’erne. Asger Jorn var meget optaget af denne periode i kunsten, som dannede både en historisk baggrund og indholdsmæssig inspiration til hans egen kunst. Derfor besluttede han, at dette fokusområde skulle udgøre en væsentlig grundsten i husets samlingsprofil.

Museets samling af klassisk, moderne kunst rummer betydelige værker af nogle af landets mest indflydelsesrige symbolister. Herunder de to skønvirkekunstnere Johannes Holbek (1872-1903) og Niels Hansen Jacobsen (1861-1942). Den tidlige danske ekspressionisme er repræsenteret af kunstnere som Julius Paulsen (1860-1932), Oluf Hartmann (1879-1910), Aksel Jørgensen (1883-1957), Martin Kaalund-Jørgensen (1889-1952) og Jens Adolf Jerichau (1890-1916).

Værkudvalget følger en tematisk sortering frem for en redegørelse af specifikke stilistiske særpræg. Der præsenteres romantisk inspirerede gengivelser af melankolske landskaber side om side med dystre figurbilleder som er rige på citater fra både oldnordiske sagaer og antikkens mytologier, og som bevæger sig i dramatiske eksistentialistiske spændingsfelter mellem liv og død.

Ved at sammenstille denne form for psykologiserende skandinaviske landskabs- og figurmaleri søger ophængningen at give beskueren et indtryk af en særlig kvalitet som Jorn anså som en af de væsentligste hos de repræsenterede kunstnere: Nemlig deres evne til at skabe en æstetik, der ikke benægter sin historiske baggrund - og som samtidig formår at gemme sin aktualitet og emotionelle slagkraft til mødet med beskueren.

Richard Winther. Uden titel, 1976

VI ER ALLE EREMITTER

Museum Jorn åbner en fysisk maleri- og skulpturudstilling, som kan ses i vinduerne der vender ud mod Gudenåen.

Lørdag den 6. marts åbner Museum Jorn årets første fysiske (ikke digitale) maleri- og skulpturudstilling, som tager udgangspunkt i kunstneren Richard Winthers (1926-2007) værkserie ’Den Hellige Hieronymus’ Damekreds’, fra 1975-77.

Temaet for udstillingen er den sociale isolation, eremit-livet. Kunst med et tema, der har relevans for os alle i dag, som verden ser ud lige nu.

Læs mere om udstillingen her.
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS