Tidligere udstillinger


Jean Dubuffet | Grafik fra samlingerne

19. januar - 2. juni 2013

”Lykkelige beboere i Silkeborg og dertil grænsende egne… Dubuffet viser jer intet andet end det I gerne så, men som undslipper jert øje i sin flygtige lethed, i sin formløse spinkelhed. Han forelægger jer ingen kostbarheder, men banale ting skønnere end alt andet og sjældnere, fordi det ikke blev set, men efterstræbt af alle i dets uhåndgribelighed.”

Sådan skriver Noël Arnaud i 1961, i kataloget til den første store udstilling af Dubuffets værker i Silkeborg. Optaget af det store i det små, af detaljer i materien og i naturens stoflighed, inviterer Dubuffet også i dag til fordybelse og nærvær. Hans grafiske værker kredser i deres nærstudier af ubetydeligheder om hverdagens stille poesi.

Samlingen af den franske billedkunstners grafiske værker på Museum Jorn er enorm, for som Jorn skriver:
”I modsætning til de forskellige moderne museer er Silkeborg Museum ikke interesseret i at vise den moderne kunstudvikling, men samler sig om at uddybe visse subjektivt foretrukne og udvalgte kunstneres arbejder så omfattende som det er os muligt”.

Derfor indsamlede han flere hundrede værker af Jean Dubuffet til Museum Jorn – et udvalg heraf præsenteres dette forår i museets tegningsgalleri.


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS