Om Asger Jorn

Skabelsesprocessen

Fra katalogbladet til Liniens udstilling i Studenterforeningen, december 1939

At skabe et billede er en proces med ukendt forløb og resultat. Det er mig altid en gaade, hvordan jeg har lavet et af mine billeder. At se paa det endelige resultat fylder mig med undren.

Der findes værdier man modtager uden at være sig det bevidst, som trænger ind i det dybeste af ens sind, der som splinter af troldspejlet, om man vil eller ej, arbejder sig langt ind i hjertet paa en. At fornægte sig disse værdier er at gøre vold paa sig selv, er at bygge mure og hæmninger om sindets vækst, men at acceptere dem og gøre sig dem bevidst er arbejde og kamp, det er livsbekræftelsen og rigdommen ved at kunne og turde modtage.

Se paa mit billede og tilføj det nye værdier, ligesom jeg føjer nye værdier til det, hver gang jeg ser paa det. Byg et nyt billede op, der helt og holdent er dit eget. Vi er alle mere eller mindre hæmmede, men den virkelige slave er ham, der selv tager lænker paa.


Asger Jørgensen.Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS