ART STRIKES BACK From Jorn to Banksy

Kunsten som vagthund for ytringsfrihed og demokrati

Omdrejningspunktet er den kunstneriske strategi ”détournement”, som betyder forvrængning eller fordrejning. Asger Jorn kaldte sine détournementer for ”modifikationer”. Han så det som en måde, hvor han kunne modernisere malerier af andre kunstnere, ved at overmale billederne. På den måde fik det gamle ny relevans.

Den dag i dag arbejder adskillige kunstnere i direkte tråd med Jorn. Disse slægtskaber vil udstillingen undersøge, diskutere og formidle.

Download pressemeddelelse som pdf her

Download billedkrediteringer her

ERWIN WURM The Discipline of Subjectivity

Sommerudstillingen ERWIN WURM The Discipline of Subjectivity kaster lys over den internationalt anerkendte østrigske performance- og installationskunstner Erwin Wurms (født 1954) facetrige og publikumsinddragende skulpturbegreb. Udstillingen på Museum Jorn præsenterer et stort udvalg af forskelligartede skulpturer, der giver et indblik i Erwin Wurms morsomme og spidsfindige æstetiske univers.

Download billedoversigt her

Stor samling af Jorn værker til Salzburg

Museum der Moderne Salzburg præsenterer i den kommende weekend mere end 500 værker af den danske kunstner Asger Jorn. Værkerne er udlånt af Museum Jorn. Det er Jorns litografier, der danner rammen for den meget omfattende udstilling, som er den hidtil største uden for Danmarks grænser.

Download pressefoto her

Hidtil største Jens Birkemose udstilling

Museum Jorn præsenterer fra den 23. februar og frem til den 26. maj 2019 den hidtil største udstilling af Jens Birkemose under titlen JENS BIRKEMOSE Jeg er ikke færdig endnu… Udstillingen viser værker fra alle kunstnerens perioder, og de fleste værker har ikke tidligere været præsenteret for offentligheden.

Download pressefotos her
Fotograf: © Ole Hein Pedersen

JACQUELINE DE JONG & THE SITUATIONIST TIMES These Are Situationist Times

These are Situationist Times er et samarbejde mellem det norske forlag Torpedo Press, Malmö Konsthall og Museum Jorn. Udstillingen tager udgangspunkt i et af 1960’ernes mest bemærkelsesværdige kunstnerdrevne tidsskrifter, The Situationist Times, som udkom i årene 1962-1967. Tidsskriftet blev udgivet af Asger Jorns tidligere kæreste, den hollandske kunstner Jacqueline de Jong (f. 1939), og det udsprang fra den internationale avantgardebevægelse Internationale Situationniste.

Download pressemeddelelse her

SØREN BEHNCKE MASH UP BANALE INTIMITETER

Den danske kunstner Søren Behnckes (f. 1967) legende og humoristiske ikonografi tager udgangspunkt i popkulturens symbolrige billedunivers. I sine forbrugerkritiske og rebelske malerier, tegninger, collager og skulpturelle installationer reflekterer han over forbrugersamfundets visuelle kommunikation og massekulturelle engangsoplevelser, overflod og materialespild.

Download pressemeddelelse her

Asger Jorns kunst er rejst til Sydkorea

d. 12. april 2019 præsenterer National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul (MMCA) den første soloudstilling af Asger Jorn (1914-73) i Asien. Projektet er et samarbejde mellem MMCA og Museum Jorn og udstillingen indgår i den officielle fejring af jubilæet for 60 års diplomatisk samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Med titlen ALTERNATIVE LANGUAGES – Asger Jorn, the artist as a social activist, ønsker udstillingen at belyse både det kunstneriske men også det politiske potentiale i Asger Jorns kunst.

Jorn-udstilling i Seoul slår alle rekorder

Over 500.000 har set Jorns værker i Sydkorea

Jorn-udstilling i Seoul slår alle rekorder
Hele verden vil have Asger Jorn. Sådan opleves det lige nu på Museum Jorn i Silkeborg med rekordmange besøgende på Jorn-udstillinger i både Sydkorea og Østrig.
Fra april til september har Museum Jorn udlånt 80 vigtige værker til en stor Jorn-udstilling i Seoul, som blev besøgt af hele 557.000 mennesker.
-Det viser at sydkoreanerne virkelig har taget Asger Jorns kunst til sig. Det er jo et overvældende stort antal museumsgæster selv for en by som Seoul, udtaler Museum Jorns direktør, Jacob Thage, som forklarer:
-557.000 besøgende svarer til 5 % af Seouls indbyggere, så det kan man jo med god grund kalde for en succes. Det har stor betydning for udbredelsen af dansk kunst og kultur i Asien.

Læs here pressemeddelelsen her

MARKUS LÜPERTZ

8. februar - 10. maj 2020

Museum Jorn viser i foråret en omfattende retrospektiv udstilling med den tyske maler og billedhugger Markus Lüpertz (f. 1941). Udstillingen er museets store bidrag til fejringen af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

Udstillingen sammenstiller over 90 store malerier fra perioden 1963 frem til i dag – og et repræsentativt udvalg af kolossale bronze- og sarte voksskulpturer. Udstillingen har særligt fokus på kunstnerens senere
malerier og viser også en række værker, der aldrig før har været vist.

Download pressemeddelelse som pdf her