Presse


INDVIELSE AF PER KIRKEBY RUMMET

Officiel indvielse den 25. januar.

Det har i flere år været Museum Jorn ønske at markere Per Kirkebys personlige engagement og hans fremtrædende position i husets samling af eksperimenterende kunst. Derfor opretter vi et særligt PER KIRKEBY RUM med en række hovedværker af kunstnere i museets samling.
I løbet af de seneste år har Museum Jorn modtaget en meget omfattende gave fra Per Kirkeby selv (1938-2018). Det drejer sig om en række værker og arkivalier, som efterhånden udgør en bærende del af museets identitet.

Per Kirkeby Rummet er åbent for publikum fra den 21. januar 2020.

Læs mere ...

Asger Jorn og highlights fra samlingen

Oplev museets samling med fokus på Asger Jorns arbejdsprocesser og eksperimenterende tilgang til kunsten.

Læs mere ...
Peter Louis Jensen: Strukturtavle, 1965 (udsnit)

Eks-skolen

Udstillingen viser værker fra museets samling af Eks-skolens kunstnere, bl.a. af Per Kirkeby, Poul Gernes, Bjørn Nørgaard og Peter Louis-Jensen.

Læs mere ...
STEPHAN BALKENHOL

05.07-27.09.2020

Den internationalt anerkendte tyske samtidskunstner Stephan Balkenhol (f. 1957) er en af sin generations mest betydningsfulde billedhuggere. Med sine karakteristiske figurbetonede træskulpturer og relieffer, der forener en ældgammel folkelig kulturteknik og kristen billedtradition med moderne samfunds- og billedopfattelser har han bidraget til en markant og vigtig videreudvikling af nutidens skulpturbegreb.


Download pressemeddelelse her

Udstillingen er støttet af
Die Deutsche Botschaft in Kopenhagen
Ferring Pharmaceuticals
Knud Højgaards Fond
Goethe-Institut
Pressebilleder downloades herVI E ALLE PRÆSTER - da revolutionen kom til Hjardemål Kirke

1.9.-13.12.2020

For nøjagtig 50 år siden besatte en flok københavnske kunstnere og aktivister Hjardemål Kirke i Thy. Det resulterede i stort rabalder og sammenstød mellem de lokale bønder og fiskere på den ene side og kunstnerne fra storbyen på den anden. Det er lykkedes Museum Jorn at erhverve en lang række enestående kunstværker og dokumenter fra begivenheden, som museet nu viser frem for publikum.


Download pressemeddelelse her


Pressebilleder: skriv til lun@museumjorn.dk eller ring til 29333090JORN RUNDT


10.10.-13.12.2020

I efteråret 2020 præsenterer Museum Jorn en række mindre kendte aspekter af Asger Jorns kunstneriske produktion. Blandt andet vises en serie overraskende og hidtil aldrig viste eksperimentelle malerier og marmorskulpturer fra de seneste år.

Læs pressemeddelelse her


Download pressebilleder her:

Asger Jorn
Af den stumme myte, opus II, 1952
Silkeborg BibliotekAsger Jorn
Jysk linier
Keramisk relief
1953
Museum JornAsger Jorn
Uden titel
akryl på plasticfolie
1971
Privat ejeAsger Jorn på Revolutionsarkivet i Havana, Cuba, 1968


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS