Nyt museum

Foto: Silkeborg Kommune

JORN - museum for alle

Silkeborg Kommune og Museum Jorn ønsker i tæt samarbejde at udvikle et nyt museum - JORN - museum for alle. Projektet indebærer en ny placering af Museum Jorn i centrum af Silkeborg samt et helt nyt museumskoncept, som afspejler Asger Jorns visionære tanker og fungerer som et kunstnerisk kraftcenter lokalt så vel som internationalt.


HVORFOR?
Museum Jorn har en stor kunstsamling, der i dag ikke kommer til sin ret i de eksisterende bygninger. Samtidig har museet et stærkt internationalt samarbejde, der gør det muligt at låne en lang række betydningsfulde værker. Alt dette vil museet gøre tilgængeligt for flere! Ønsket er at lave et museum for alle og et kreativt kraftcenter, hvor der tales om kunst i et sprog alle kan forstå.

VISION
JORN - museum for alle skal med en ny placering og enestående arkitektur afspejle Asger Jorns visionære tanker. JORN - museum for alle skal skabe et kunstnerisk kraftcenter uden sidestykke, som skal tilføre den enkelte borger livskvalitet gennem kreativitet og kunst. Udgangspunktet er et museum, der er skabt ud fra en idé om, at kunst og kreativitet kan forandre vores tilværelse.

JORN - museum for alle skal være Silkeborgs nye omdrejningspunkt og accelerator for byens forretnings- og kulturliv. Museet vil »slippe kunsten løs« og sende den ud, hvor den for alvor skaber mening og betydning. JORN - museum for alle skal være et sted med højt til loftet og vide rammer for det uventede, det uplanlagte og det uortodokse. Et sted med plads til kreativ
vildskab og kunst-eksperimenter.

HVOR?
JORN - museum for alle vil indgå som en central brik i byudviklingen i Silkeborg. Som et bankende hjerte i midtbyen vil det være et naturligt samlingspunkt, der knytter bydelene sammen og aktiverer byrummet. Med et væld af oplevelser og aktiviteter vil et nyt Museum Jorn i bogstavelig forstand gøre kunst og kreativitet til et omdrejningspunkt for hele byens liv.

STATUS
I samarbejde med Realdania har Silkeborg Kommune og en række lokale aktører i efteråret 2018 udskrevet en konkurrence om en ny byplan for en del af midtbyen, en såkaldt masterplan. I første fase af denne konkurrence afgøres det også hvilken placering, der vil være den mest velegnede til det nye museum

KONTAKT
Hvis du vil vide mere om processen bag JORN - museum for alle eller har andre spørgsmål - kontakt venligst Line Unold, kommunikationsansvarlig, lun@museumjorn.dkHvis man ikke går til yderlighederne, er der ingen grund til at gå.

(Asger Jorn, 1941)

Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS