Tidligere udstillinger


STEPHAN BALKENHOL

05.07-27.09.2020

Den internationalt anerkendte tyske samtidskunstner Stephan Balkenhol (f. 1957) er en af sin generations mest betydningsfulde billedhuggere. Med sine karakteristiske figurbetonede træskulpturer og relieffer, der forener en ældgammel folkelig kulturteknik og kristen billedtradition med moderne samfunds- og billedopfattelser har han bidraget til en markant og vigtig videreudvikling af nutidens postmoderne skulpturbegreb.

Balkenhol har koncentreret sig på kunstneriske gengivelser af den menneskelige figur i skulpturel form i mere end tre årtier. Han begyndte med at skære sine træfigurer allerede i midten af firserne som et svar på den programmatiske abstrakte, minimalistiske og konceptuelle tilgang på kunstakademiet i Hamborg. Siden 1990’er tilføjede kunstneren også dyr, hybrider og arkitektoniske elementer til sit kunstneriske ordforråd.

Udstillingen på Museum Jorn er den første omfattende præsentation af Balkenhols kunst i Danmark. Den er udviklet i tæt samarbejde med Stephan Balkenhol og den vil rumme humoristiske og overrasekende opsætninger samt en del nye værker fra kunstnerens atelier der aldrig før har været vist for offentligheden.

Som dokumentation udgives at katalog i forbindelse med udstillingen.
Projektet er en del af det dansk-tyske venskabsår 2020.

Udstillingen er støttet af
Die Deutsche Botschaft in Kopenhagen
Ferring Pharmaceuticals
Knud Højgaards Fond
Goethe-Institut
Pressebilleder downloades her

Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS