Tidligere udstillinger


ANDREAS SLOMINSKI – SORRRING

24. juni – 3. september 2017

Den tyske koncept- og objektkunstner Andreas Slominski (f. 1959) er kendt for sine humoristiske afprøvninger af kunstverdenens umuligheder. Inspireret af den satiriske Dada bevægelse og Marcel Duchamps berømte Ready-mades, der efterspørger de kunstneriske kvaliteter af industrielt fremstillede objekter, skaber Slominski sit helt eget kunstunivers. Det består af bl.a. fælder til dyr og tanker, indemurede kropsdele, assemblager af toilethuse i plastik eller samtidsarkæologiske fundstykker som ispinde og sammenfoldede støveklude.

Andreas Slominski arbejder konsekvent med æstetiske dobbeltstrategier. Hans dramatisk iscenesatte kunstneriske tilbud vil ofte ikke indfries. De får publikum til at betvivle deres egen forstand og opfordrer til at tænke kunstens regler og afgrænsninger på ny.

Præsentationen af hans kunst på Museum Jorn er kunstnerens første soloudstilling i Danmark. Der vises et udvalg af markante værker og enkelte stedsspecifikke objektinstallationer, som Slominski har skabt eksklusivt for udstillingen i Silkeborg.Udstillingen er støttet af:

Jyske Bank

Augustinus Fonden

Det Nissenske Familiefond

Global Fliegenschmidt

Det kreative værksted er støttet af:

Pressalit A/S, Ry.
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS