Kommende udstillinger


MARKUS LÜPERTZ

8.2.-10.5.2020

Den tyske maler og billedhugger Markus Lüpertz (f. 1941), der ofte betegnes som moderne europæisk ”malerfyrste”, er en af de internationalt mest indflydelsesrige kunstenere af vor tid. Han er opfinderen af sin såkaldte ”dityrambiske” kunst, der sidst i 1960’erne forenede en figurativ naturalisme med en både instinktstyret og formel abstraktion til en stilistisk særegen neoekspressiv udtryksform. I Lüpertz’ kraftfulde, euforiske og til tider monumentale syntetiske kunst kulminerer elementer som gentagelse, det ekstatiske og dramaet mellem kaos og orden eller også kampen mellem det fuldendte og det ufærdige. Læs mere her.
STEPHAN BALKENHOL

29.5.-30.8.2020

Den internationalt anerkendte tyske samtidskunstner Stephan Balkenhol (f. 1957) er en af sin generations mest betydningsfulde billedhuggere. Med sine karakteristiske figurbetonede træskulpturer og relieffer, der forener en ældgammel folkelig kulturteknik og kristen billedtradition med moderne samfunds- og billedopfattelser har han bidraget til en markant og vigtig videreudvikling af nutidens postmoderne skulpturbegreb. Læs mere her.

Børneudstillingen HIMMEL OG HAV

8.5.-21.6.2020

Museum Jorn inviterer alle børnehaver, skoler, specialskoler og SFO'er i Silkeborg Kommune med børn til og med 5. klasse til at deltage i børneudstillingen 2020.

EMNE:
Børneudstillingen i 2020 har emnet og overskriften; HIMMEL OG HAV og har afsæt i Museum Jorns rige samling med kunstværker af mange kunstnere – og Asger Jorn.

Emnet fletter sig ind i 5 af FN´s Verdensmål, og giver mulighed for et hav af tilgange til processer og materialer!

VIGTIGE DATOER
Udstillingsperiode: 8. maj–21. juni

Fernisering: 7. maj klokken 10 og 14

Indlevering af elevarbejder: 21.–23. april klokken 10-16

Afhentning: 23.-25. juni klokken 10-16

Læs mere her...


Et skridt hen i nærheden af det rigtige er mere værdifuldt end en viden om hvor det helt rigtige ligger, hvis man alligevel ikke rører sig ud af pletten.

(Asger Jorn)

Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS