Tidligere udstillinger


Jens Birkemose

Photophobic study

31. marts - 26. august 2012
Gennem hele Jens Birkemoses 40’ årige kunstneriske karriere har det erotiske løbet som en konstant og nærværende understrøm. Det anes i hans malerier og er et tema i tegninger, bøger, collager og grafik. Mindre kendt er det, at Birkemose sideløbende hermed har taget op imod 30.000 fotografier, hvoraf en stor del beskæftiger sig med det pornografiske.

Udstillingen, som løber hen over foråret og sommeren på Museum Jorn, bygger på optagelser tilbage fra 1970’erne, og er den første præsentation, som fokuserer på den fotografiske side af Jens Birkemoses værk. I bogen, der er udarbejdet til udstillingen, fortæller Jens Birkemose til forfatteren og digteren Morten Søndergård, at mange af billederne er blevet til som en del af en selvstændig historie, der er bygget op gennem alle årene. Den handler om en musiklærerindes udlevelse af sine seksuelle fantasier, et dobbeltliv skildret gennem Jens Birkemoses kamera.

Birkemose har nu, sammen med fotografen Hans Ole Madsen, gennemgået og kopieret en lang række af sine gamle negativer. Nogle af billederne har tidligere indgået i Birkemoses værker, men de allerfleste bliver vist for første gang på udstillingen. Mange af billederne er herudover bearbejdet af Birkemose – enten direkte på selve fotografierne eller digitalt.

Fotografierne er trykt i formater på op til 70 x 100 cm. Udstillingen omfatter ca. 70 fotografier og vises i Museum Jorns tegningsgalleri i underetagen.

Bogen, som er udkommet i forbindelse med udstillingen, indeholder værkgengivelser, tekst samt digte af Morten Søndergård.Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS