Tidligere udstillinger

Egill Jacobsen. Uden titel. 1945. Farvekridt og akvarel på papir

Egill Jacobsen

Tegninger og akvareller

5. juni – 15. august 2010

Sommeren 2010 ville Egill Jacobsen være fyldt 100 år.
Det er en udmærket lejlighed til at vise de mange tegninger fra Egill og Evelyn Jacobsens Fond, som vi opbevarer på Museum Jorn, og som sidst blev vist samlet i 2003 - 2004 på museets meget store udstilling af Egill Jacobsens malerier og tegninger i fondens eje.

De 130 lette akvareller og tegninger, ofte udført med farvekridt, spænder over det meste af Egill Jacobsens karriere, dog med mest tyngde i den sidste del. Han var kendt for at destruere de dele af sit forudgående værk, der ikke længere var interessant for ham.

Egill Jacobsen er altid genkendelig. Hans motivkreds er den enklest tænkelige, begrænset til masken, det stiliserede ansigtstræk, hvis stemning er umiddelbart aflæselig.
Og dog ligger der i flere af tegningerne og akvarellerne nogle lag af foruroligende eller spekulativ art, som vidner om, at arbejdet med det gentagne motiv har haft større betydning for Egill Jacobsen end blot den ydre repetition og variation over et tema.
De små tegninger og akvareller adskiller sig fra maleriet ved deres hurtigere tilbliven og derved den mere hudløse tilsynekomst af kunstneren bag.
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS