Grundskoler

Tryk på Jorn

- et byrumsprojekt for børn

I anledning af 100-året for Asger Jorns fødsel deltog fem Silkeborgskoler og -børnehaver i foråret 2014 i et fire måneders eksperimenterende projektforløb med udgangspunkt i Asger Jorns grafik.

Et af resultaterne er et inspirationskatalog spækket med idéer til, hvordan man som lærer eller pædagog kan arbejde med grafik sammen med mindre børn. Se nederst hvordan du får fat i kataloget.


Om forløbet
Projektet indeholdt et inspirationskursus på Museum Jorn 18. februar 2014, hvor ca. 25 lærere og pædagoger blev introduceret til Asger Jorns grafik og selv prøvede kræfter med grafiske metoder med vejledning fra billedkunstner Joaquin Zaragoza.

Derefter deltog skoler og børnehaver i et længere undervisningsforløb Joaquin Zaragoza ude på skolerne og i børnehaverne, hvor børnene tegnede, klippede og malede på skumplader. Der blev også eksperimenteret med gnidetryk, kartoffeltryk, dybtryk og højtryk.

Projektet mundede ud i en byrumsudstilling på Bindslevs Plads. Her blev de store grafiske fællesværker udstillet i en scenografisk opsætning lavet af Joaquin Zaragoza. Værkerne var monteret på en nytænkende måde på cirkulære plader og derefter på vægge og mure på Silkeborg Bibliotek, Th. Langs Skole og Den Kreative Skole. Udstillingen blev vist fra 15. maj til 19. juni 2014.

Om projektet
Projektet havde fokus på kreative skabelsesprocesser, kollektive arbejdsmetoder og ikke mindst at eksperimentere med forskellige metoder og teknikker - helt i tråd med Asger Jorns tilgang til kunstnerisk skabelse.

Projektet var udviklet af Børnekultur Silkeborg i samarbejde med arkitekt Ragnhild Melbye og Museum Jorn. De deltagende institutioner var: Kjellerup Skole, Balleskolen, Tyttebærhuset, Blæksprutten–Det Kulturelle Børnehus og Virklund Børnehave.

Katalog
Inspirationskataloget Tryk på Jorn indeholder baggrundsmaterialer om Asger Jorns grafik samt konkrete instruktioner til de forskellige teknikker. Kataloget kan fås ved henvendelse til Børnekultur Silkeborg eller formidlingsinspektør Elisabeth Wildt, Museum Jorn: ew@museumjorn.dk.


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS