Dagtilbud

Dagtilbud

Museum Jorn byder dagtilbud velkomne og tilbyder omvisninger i børnehøjde. Omvisninger er gratis for alle børnehaver, daginstitutioner og skoler i Silkeborg kommune.

På Museum Jorn ønsker vi gennem dialogbaseret formidling at understøtte læreplanstemaet kultur, æstetik og fællesskab. I formidlingen aktiverer vi børnenes sanser og følelser i mødet med Asger Jorns kunst. Gennem dialog og tegneøvelser sikrer vi deltagelsesmuligheder for alle børn i omvisningen, så de får mulighed for at dele, spejle sig i og fortolke egne og andres livserfaringer, tanker og drømme.

Læs mere om, hvordan du booker omvisning her.


Aganak snak

Målgruppe: Dagtilbud

Tag med dit dagtilbud på Museum Jorn, og oplev fortællingernes magi. (OGSÅ UDENDØRS)

Velkommen til et spændende og fabulerende møde med kunsten.

Tag med på en spændende rejse ind i kunsten og fortællingernes verden. Vi går på opdagelse blandt museets værker (udendørs indtil museet åbner), og finder et værk som vi sammen skaber en spændende historie om.

Varighed: 30 min.
Pris: 450 kr.
Yderligere priser: Gratis for elever i Silkeborg Kommune
Max deltagere: 15 deltagere


Krop og eksperimenter

Målgruppe: Dagtilbud

Vi kombinerer i dette tilbud den dialogbaserede billedsamtale med værkstedsaktiviteter. Børnene laver små eksperimenter der er inspirerede af det som de oplever på museet.
Varighed 1 time.

Vi går vi bag om Asger Jorns kreative univers og udforsker hans forskellige kunstneriske idéer. Vi starter med at se og tale om et par kunstværker. Herefter udfordres børnene til at bruge det de har hørt og set når de skal skal skabe efter de er blevet præsenteret for forskellige materialer og teknikker.

Varighed: 1 time
Pris: 700 kr.
Yderligere priser: Gratis for elever i Silkeborg Kommune
Max deltagere: 15 deltagereMusik og Jorn

Målgruppe: Dagtilbud

Oplev musik og kunst smelte sammen

Hvordan lyder det når vi alle synger mellem fuglene i skoven på Asger Jorns smukke malerier?
Hvad får vi øje på når vi blander musik og kunst?
Tag på museum med din børnehave og vær med når vi sammen fortæller spændende historier og synger med på en sang.

Varighed: 45 min.
Pris: 450 kr.
Yderligere priser: Gratis for elever i Silkeborg Kommune
Max deltagere: 15 deltagere

Jorn kasserne

Med skæg og islændersweater

Hvordan gør man Asger Jorn relevant for mindre børn? Hvordan kan man bruge Jorns metoder og arbejdsprocesser sammen med børn i dagtilbud og indskoling?

Museum Jorn har i samarbejde med Børnekultur Silkeborg og Creuni udarbejdet fem Jorn-inspirationskasser, som nu er klar til at blive lånt ud til dagtilbud og skoler i Silkeborg Kommune.
Bor du udenfor kommunen, kan inspirationshæfterne downloades herunder. Med en mindre indsamling af materialer og rekvisitter er man i gang.

De fem inspirationskasser har hvert deres emne: Keramik, Maleri, Grafik, Vævning og Bøger. Hver kasse er bygget op omkring nogle historier, som Jorn fortæller, tre kunstværker og nogle aktiviteter, som hører til hvert værk. Kasserne indeholder desuden en række rekvisitter, som skal gøre Jorns univers mere levende og spændende for børnene.

En af rekvisitterne er en Asger Jorn hånddukke, som pædagogerne/underviserne kan bruge, når de skal fortælle Asger Jorns historier. Dukken er fræk og sjov og snakker med en dyb mandestemme. De voksne kan også vælge at optræde som Asger Jorn med pibe og alpehue – og evt. en islændersweater, hvis vi ellers kan få fat på de helt rigtige af slagsen.
Det skal nok blive sjovt både for børn og voksne at møde Asger Jorn i dagtilbud og indskolinger over hele landet.

I kan downloade materialet herunder eller book (indenfor kommunegrænsen) en af de fem inspirationskasser på tlf. 86825388 eller via reception@museumjorn.dk
Museum Jorn kører kassen ud til jer.

Find materialet fra vores inspirationskasser herunder
Hjemmeside
Billeder


Læreplansblomsten

Med udgangspunkt i Asger Jorns tanker og idéer ønsker vi at engagere børnene i oplevelsen af kunst og kvalificere deres møde med kunsten. Formidlingen vil i sin udformning og tilrettelæggelse have et tydeligt præg af Asger Jorns tankesæt og kunstneriske tilgang til verden. Alle børn skal have mulighed for at udfolde deres fulde potentiale uafhængigt af social baggrund, køn, alder mv.

På egen hånd
Dagtilbud er også velkomne på egen hånd. Oplev museet i jeres eget tempo og lad børnene tage sig tid til at se på kunsten. Vær opmærksom på, at I skal gå i samlet flok rundt på museet. Læs mere om museets husorden her...

Mad og drikke
Vi kan desværre ikke garantere plads til spisning af madpakker indendøre på museet pga. pladsmangel. Hvis vores madpakkeområde er optaget, kan vi henvise til udendørs overdækket område. Spørg på dagen.


Vil du anmelde et besøg eller har du spørgsmål, så kontakt museet: reception@museumjorn.dk eller på tlf: 86825388. Læs mere om praktisk info, booking mv. her...


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS