Kunst uden grænser


Kunst uden grænser

På ruten Kunst uden grænser oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Oplevelser, der bygger på medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertiden. Det er historierne om innovative ildsjæle; kunstnere og erhvervsfolk, lokalbefolkninger med hjerter, der banker for kunsten, og ikke mindst, en enorm vilje og stort mod til at gå imod strømmen og tænke stort.

Foruden Museum Jorn består ruten af museerne Heart i Herning, Glasmuseet Ebeltoft og Aros i Aarhus.

Læs mere om Kunst uden grænser

Museum Jorn - Oplev international kunst i hyggelige rammer ved Gudenåen

Lavt til loftet, berømte trægulve, nærværende personale, intime kunstoplevelser i naturskønne omgivelser. Museum Jorn er et hyggeligt sted med masser af kunst og familieaktiviteter i fokus. Blot 45 km fra Aarhus kan Danmarks næststørste kunstsamling opleves - i Silkeborg ved Gudenåen på Museum Jorn, som byder på kunstsamlingen af Asger Jorn, Danmarks internationalt mest betydende billedkunstner.

Jorns vision var ikke at skabe et museum for sig selv, men at vise en kunstnerisk idé baseret på spontanitet, samarbejde og en nordisk billedtradition. På museet findes den største eksisterende samling af Jorns egne værker, men også værker fra flere hundrede andre danske og udenlandske kunstnere kan opleves. Jorn indsamlede selv værker af kunstnere, som han var inspireret af eller arbejdede på linje med. Museet har dermed også værker af f.eks. Edvard Munch, Pablo Picasso, Cobra-bevægelsen, Lucio Fontana og Per Kirkeby. Museet præsenterer løbende udstillinger af højt niveau.

Silkeborg har en bred vifte af spændende kulturoplevelser og aktiviteter. Læs mere her.

Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS