Temaomvisning: 10.000 års nordisk folkekunst

23. oktober 2014 kl. 19.00

Asger Jorns projekt ”10.000 års nordisk folkekunst” og den Sammenlignende Vandalisme
V. Ph.d.-stipendiat Teresa Østergaard Pedersen

I 1961 oprettede Asger Jorn ”Skandinavisk Institut for Sammenlignende Vandalisme”, som blev kulminationen på hans interesse for folkekulturen og arkæologien. Instituttet i Silkeborg skulle bestå af en fotosamling og et bibliotek og være et verdens- og videnscenter for uafhængig nordisk billedforskning. Instituttets største enkeltopgave var udgivelsen af en bogserie på 32 bind om "10.000 års nordisk folkekunst" - et alternativ til den eksisterende kunsthistorie. Jorn ansatte den franske fotograf Gerard Franceschi til projektet, og de rejste rundt i Skandinavien for at fotografere kunst fra forhistorisk tid og frem. De nåede at tage over 25.000 fotografier, som i dag befinder sig i Museum Jorns arkiver.

Kom og kig med i skuffer og skabe med Ph.d.-stipendiat fra Aarhus Universitet, Teresa Østergaard Pedersen, der fortælle om sit forskningsarbejde med SISV-arkivet, hvordan man kan bruge det i dag, hvilke tanker der lå bag projekterne – og hvorfor de forliste.

Alle kan deltage.

Praktisk info:
Omvisningen varer ca. én time.
Pris: 30 kr. + entré.
Der er plads til max. 30 personer. Her har du mulighed for at reservere billetter på forhånd. Ring til museets reception på 8682 5388 og bestil. Reserverede billetter skal afhentes min 15 min før. Såfremt der er ledige pladser, sælges de i receptionen på selve dagen.

Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS