Åbent værksted - på arbejde med Jorn

Værkstedet har åbent i museets åbningstid - fra 28. juni til 7. august 2016

Besøg Museum Jorns eksperimenterende maleværksted og kom med på arbejde med Jorn.

Her er aktiviteter for alle - både kreative nørder, kunstneriske begyndere og børn i alle aldre. I værkstedet kan børn såvel som voksne i fællesskab arbejde med de kunstneriske metoder, som Asger Jorn anvendte i sit arbejde med tegning og maleri.
Eksperimenter med action painting i miniformat, tegn automattegninger med lukkede øjne eller lav dit eget drypmaleri med med pendul. Der er masser af aktiviteter og kreative udfordringer på alle niveauer! Værkstedet er bygget op som tre forskellige stationer, der hver især udfolder et væsentligt aspekt i forhold til at forstå Asger Jorns kunstneriske projekt:

Action painting i miniformat:
Asger Jorn dyrkede eksperimenterende maleprocesser i stor stil. På denne station handler det om at eksperimentere og gøre sig erfaringer - æstetiske som tekniske. Om at udforske maleriet og lege med forskellige metoder og teknikker. Slip hæmningerne løs og mal med spray! På denne station kan man ikke male "forkert". Kast dig ud i det alene eller sammen med andre.

Automattegning:
Ser vi alle det samme, når vi kigger på et kunstværk? Det mente Asger Jorn ikke. Allerede i slutningen af 1930’erne tegnede han sin første såkaldte automattegning. I automattegningen lader man blyanten tegne frit hen over papiret. Man skal ikke tænke over noget særligt motiv, men bare slippe fantasien løs. Ofte lukkede Asger Jorn øjnene og tegnede på papiret uden at se eller tænke. Han tegnede cirkler og mønstre og løftede ikke blyanten. Tegningen kom til at ligne kruseduller. Bagefter åbnede han øjnene, og ledte efter figurer og fantasivæsner i tegningen, som han malede op, så de blev tydelige. I værkstedet inviterer denne aktivitet gæster til at være med til at genoplive Jorns eksperiment, og tegne hvad de ser.

Drypmaleri:
På denne station kan man udforske processerne omkring det spontane og tilfældige i skabelsen af abstrakte malerier. Stationen er indrettet som en dryptegningsmaskine med et malependul. Man starter med at fylde et skud maling i malependulet og derefter sende det afsted i fart hen over papiret. Her spiller tilfældighederne en stor rolle i processen, men samtidig er det muligt at styre pendulet i forskellige retninger eller holde det fast mens det sender stråler af maling hen over papiret. Resultatet er forbløffende.

Om værkstedet:
Alle værkstedsaktiviteter er tilrettelagt, så der er udfordringer for alle - både børn, unge og voksne. Alle teknikker bliver forklaret med små videofilm.
Museum Jorn ønsker med værkstedet at skabe rum for konkret erfaring med kunstneriske processer og samtidig lægge op til kreative eksperimenter.

Praktisk info:
Værkstedet er åbent i museets åbningstid. Dog kan det i hverdagene være reserveret til skoleworkshops eller arrangementer. Grupper, der gerne vil benytte værkstedet, skal bestille en workshop. Kontakt receptionen tlf.: 8682 5388 før jeres besøg. Det er gratis at benytte værkstedet efter betalt entré.
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS