Op på cyklen - ud i kunsten og naturen

LEJ EN ELCYKEL

Op på cyklen - ud i kunsten og naturen.

’Op på cyklen - ud i kunsten og naturen’ er et tværfagligt samarbejdsprojekt mellem Museum Jorn og AQUA Akvarium & Dyrepark, som ved hjælp af en guidebog og afmærkede ruter, med afgang fra de to institutioner, leder gæsterne ud på tur med forskellige kunst- og naturstop undervejs.

Guidebog kan købes i cafe GÆSTEHUSET.

Vedrørende leje: se længere nede på siden.

PRISER

225,- kr. pr. el-cykel, (Biomega) inkl. forsikring, guidebog og cykelhjelm.
100,- kr. pr. leje af børnecykel inkl. cykelhjelm.
100,- kr. pr. guidebog, hvis du medbringer egen cykel.
100,- kr. pr. take away frokost: Består af en frokostret plus en vand - læs menukortet her.

Lejer du en voksen el-cykel, kan du få en gratis børnecykel med. (Børnecykler er ikke el-cykler.)

Du får rabat på entre til museet, hvis du lejer el-cykler. En voksenentrebillet koster da kun 50,- kr. (normalpris 120,- kr.). Børn har gratis entre

Winther ladcykel egner sig bedst til Rute 1: Jornruten

OBS: Man skal være 15 år for at leje en el-cykel.

BESTILLING AF EL-CYKLER

I foråret 2021 kan du leje en elcykel i weekenderne

Vil du forudbestille en cykel til weekenden, kan du kontakte Museum Jorn på hverdage i tidsrummet 11.00 – 15.00 på tlf. 2483 4435 eller på stf@museumjorn.dk

Du er også altid velkommen til at kigge forbi café GÆSTEHUSET i weekenden, og høre om der er en ledig cykel.

Cykelruter

Rute 1: Jornruten

For Asger Jorn fyldte de indre landskaber mere end de ydre, men han knyttede sig alligevel til egnen og satte i den grad sine spor på den. På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen. I vil se storslåede udsigter, et Jorn-værk under åben himmel og, hvis I er heldige, isfuglen i dens flugt over åens strømfyldte vandmasser.

Længde: 12 km
Varighed: ca. 3-4 timer
Terræn: Relativt fladt terræn og på asfalteret vej og skovstier

Rute 2: Guldalderruten

Tag ud i Søhøjlandet som kunstnere og forfattere har gjort det gennem 200 år. På denne rute vil I bevæge jer i deres fodspor og se på søer så rene, at I kan drikke af dem, ældgamle træer og bjergtagende udsigter. I kommer til at færdes i skoven, på vandet, på heden og i byen, før I er tilbage igen.

Længde: 23 km
Varighed: ca. 4-5 timer
Terræn: Jævnt og på brede skovstier

SOLFÆRGEN
Solfærgen ved Skyttehusets Campingplads sejler kl. 12.15 og 14.15. Køb dine billetter i Skyttehusets Kiosk senest 10 minutter før afgang. Læs mere.

NB: Venligst vær opmærksom på at Solfærgen er i ”vinterdok” fra den 13. september til den 3.april. Det vil sige, at Guldalderruten ikke kan gennemføres efterår/vinter.

Børnerute: Logbogen

Tag hele familien med på cykelekspedition med Logbogen! Logbogen er et supplement til voksencykelruten - Jornruten. Ved hvert stop er der en eller flere ekspeditionsopgaver, som børn og voksne kan lave i fællesskab. I kommer til at lave cykelkunst, bygge menneskebroer, tegne fabeldyr og alverdens andre ting. Hvert stop inkl. opgave er beregnet til ca. 10-15 minutter.

Længde: 12 km
Varighed: ca. 3-4 timer
Terræn: Relativt fladt terræn og på asfalteret vej og skovstier

Rute 3: Silkeborgruten

På denne tur vil I komme forbi meget af det, som Silkeborg er mest kendt for: En ung dynamisk by midt i et af Danmarks smukkeste landskaber. Stedet, der har inspireret folk gennem generationer og har sat sine tydelige spor i byen og naturen. På denne tur kommer I forbi mange af de mest spændende steder, både i byen og dens nærmeste omegn. Udover Museum Jorn og AQUA Akvarium og Dyrepark er der mulighed for at besøge flere kulturelle steder som Museum Silkeborg, Papirmuseet, KunstCentret Silkeborg Bad og Silkeborg Bunkermuseum.

Længde: Ca. 10 km.
Varighed: Ca. 2-6 timer.
Terræn: Fladt terræn på veje, cykelstier og skovstier.

DEN GULE TREKANT

Følg den gule trekant på cykelruten.
Tallet indikerer, hvilken cykelrute du befinder dig på.

- Museum Jorn råder over 15 el-cykler og 6 børnecykler.
- De første to ruter er klar til brug fra den 1. juli 2020.
- Det er planen, at der i alt skal være 10 ruter med varierende længde.
- Cykelruterne er for alle.
- Projektet er støttet af: Ny Carlsberg Fondet.
- El-cyklerne er arkitekttegnede fra det danske firma Biomega.
- Formålet med projektet er at skabe enestående kunst- og naturoplevelser i Søhøjlandets smukke omgivelser.
- Cykelprojektet er et samarbejde mellem: AQUA Akvarium & Dyrepark, Museum Jorn, Naturstyrelsen Søhøjlandet, Cyklistforbundet Silkeborg og Silkeborg Kommune, Danmarks Outdoor hovedstad