Op på cyklen - ud i kunsten og naturen

Op på cyklen - ud i kunsten og naturen. Cykelruterne i Silkeborg

’Op på cyklen - ud i kunsten og naturen’ er et tværfagligt samarbejdsprojekt mellem Museum Jorn og AQUA Akvarium & Dyrepark, som ved hjælp af en guidebog og afmærkede ruter, med afgang fra de to institutioner, leder gæsterne ud på tur med forskellige kunst- og naturstop undervejs.

Både guidebog og take away frokost kan købes på Museum Jorn.

PRISER

225,- kr. pr. el-cykel, inkl. forsikring, guidebog og cykelhjelm.
100,- kr. pr. guidebog, hvis du medbringer egen cykel.
100,- kr. pr. take away frokost: Består af en frokostret plus en vand - læs menukortet her.

Lejer du en voksen el-cykel, kan du få en gratis børnecykel med. (Børnecykler er ikke el-cykler.)

Du får rabat på entre til museet, hvis du lejer el-cykler. En voksenentrebillet koster da kun 50,- kr. (normalpris 100,- kr.). Børn har gratis entre

OBS: Man skal være 15 år for at leje en el-cykel.

BESTILLING AF EL-CYKLER

Henvend dig i receptionen på Museum Jorn eller skriv en mail til reception@museumjorn.dk eller ring på hovednummeret: 8682 5388

TIDSRUM FOR UDLEJNING:
Cyklerne kan lejes i tidsrummet mellem 10 - 16

Cykelruter

Rute 1: Jornruten

For Asger Jorn fyldte de indre landskaber mere end de ydre, men han knyttede sig alligevel til egnen og satte i den grad sine spor på den. På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen. I vil se storslåede udsigter, et Jorn-værk under åben himmel og, hvis I er heldige, isfuglen i dens flugt over åens strømfyldte vandmasser.

Længde: 12 km
Varighed: ca. 3-4 timer
Terræn: Relativt fladt terræn og på asfalteret vej og skovstier

Rute 2: Guldalderruten

Tag ud i Søhøjlandet som kunstner og forfattere har gjort det gennem 200 år. På denne rute vil I bevæge jer i deres fodspor og se på søer så rene, at I kan drikke af dem, ældgamle træer og bjergtagende udsigter. I kommer til at færdes i skoven, på vandet, på heden og i byen, før I er tilbage igen.

Længde: 23 km
Varighed: ca. 4-5 timer
Terræn: Jævnt og på brede skovstier

SOLFÆRGEN
Solfærgen ved Skyttehusets Campingplads sejler kl. 12.15 og 14.15. Køb dine billetter i Skyttehusets Kiosk senest 10 minutter før afgang. Læs mere.

Børnerute: Logbogen

Tag hele familien med på cykelekspedition med Logbogen! Logbogen er et supplement til voksencykelruten - Jornruten. Ved hvert stop er der en eller flere ekspeditionsopgaver, som børn og voksne kan lave i fællesskab. I kommer til at lave cykelkunst, bygge menneskebroer, tegne fabeldyr og alverdens andre ting. Hvert stop inkl. opgave er beregnet til ca. 10-15 minutter.

Længde: 12 km
Varighed: ca. 3-4 timer
Terræn: Relativt fladt terræn og på asfalteret vej og skovstier

DEN GULE TREKANT

Følg den gule trekant på cykelruten.
Tallet indikerer, hvilken cykelrute du befinder dig på.

- Museum Jorn råder over 15 el-cykler og 6 børnecykler.
- De første to ruter er klar til brug fra den 1. juli 2020.
- Det er planen, at der i alt skal være 10 ruter med varierende længde.
- Cykelruterne er for alle.
- Projektet er støttet af: Ny Carlsberg Fondet.
- El-cyklerne er arkitekttegnede fra det danske firma Biomega.
- Formålet med projektet er at skabe enestående kunst- og naturoplevelser i Søhøjlandets smukke omgivelser.
- Cykelprojektet er et samarbejde mellem: AQUA Akvarium & Dyrepark, Museum Jorn, Naturstyrelsen Søhøjlandet, Cyklistforbundet Silkeborg og Silkeborg Kommune, Danmarks Outdoor hovedstad