Grundskoler

Aktuelle undervisningstilbud:

Museum Jorns undervisningstilbud bidrager til at styrke børn og unges demokratiske, æstetiske og historiske dannelse og uddannelse.
Hos os møder eleverne dedikerede formidlere der alle har lysten og evnerne til at formidle kunsten vedkommende, fagligt og oplevelsesbaseret.
Ønsket er at eleverne, efter endt besøg, tænker at de følte sig mødt, hørt og flyttet en lille smule i deres syn på kunsten og sig selv. Vi skræddersyr altid det faglige niveau til gruppen.

Læs mere om, hvordan du booker omvisning her.


Aganak snak

Målgruppe: dagtilbud og indskoling.

Et spændende og fabulerende møde med kunsten (OGSÅ UDENDØRS)

Tag med på en spændende rejse ind i kunsten og fortællingernes verden. Vi går på opdagelse blandt museets værker (ude indtil museet må åbne for gruppebesøg),og finder et værk som vi sammen skaber en spændende historie ud fra.

PRAKTISK INFO:
Varighed: 30 min.
Pris: 450 kr.
Yderligere priser: Gratis for elever i Silkeborg Kommune
Max deltagere: 15 deltagere

Miró og Jorn

Målgruppe: indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser

Mød Miró og Jorn i et gnistrende møde. Denne guidede tur tager jer igennem den helt unikke særudstilling hvor Miró og Jorns kunst sættes under lup med fokus på bl.a. deres meget forskellige personligheder.

I bliver klogere på hvordan vi mennesker går til livet, og i denne tid med Covid19 synes temaerne meget relevante.

I vil undervejs på omvisningen blive præsenteret for små øvelser der har til formål at træne bl.a. elevernes mundtlighed og refleksionsevne.

En omvisning på Museum Jorn tager udgangspunkt i elevernes forforståelse og søger at give oplevelser med kunsten som er relevant og vækker appel hos eleverne. Metoden er åben og dialogbaseret og tilpasses gruppen og faglige mål.

PRAKTISK INFO:
Varighed: 1 time
Skoler i Silkeborg Kommune: gratis,
Skoler udenbys, pris: 450,- kr.
Max 28 elever

Asger Jorn i dine øjne

Målgruppe: indskoling, mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser og erhvervsuddannelser.

Denne guidede tur giver en grundig indføring i Asger Jorns kunstneriske univers. Gennem billedsamtaler og skitsetegning udforsker vi sammen de mange forskellige billedudtryk, som Jorn arbejdede og eksperimenterede med. I vil blive præsenteret for begreber fra den klassiske billedanalysen, men fokus er især på oplevelsen i fællesskab. Eleverne får undervejs stillet små opgaver som har til formål at træne samtale og dialog.

Her ser vi bl.a. på Jorns tidlige værker inspireret af surrealisme og abstrakt kunst. Vi udforsker Jorns flertydige billedsprog og taler om hans kollektive og eksperimenterende arbejdsprocesser. Eleverne bliver udfordret i deres egne iagttagelser af Jorns mange fantasifigurer og menneskedyr i værkerne, og sammen indkredser vi begreber og tanker hos Jorn.

En omvisning på Museum Jorn tager udgangspunkt i elevernes forforståelse og søger at give oplevelser med kunsten som er relevant og vækker appel hos eleverne. Metoden er åben og dialogbaseret og tilpasses gruppen og faglige mål.

Hvis I har særlige ønsker til bestemte værker, bedes I meddele dette ved bestilling.

PRAKTISK INFO:
Varighed: 1 time
Skoler i Silkeborg Kommune: gratis,
Skoler udenbys, pris: 450,- kr.
Max 28 elever

Workshop

Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Asger Jorn og andre kunstnere skabte deres værker? Har du selv prøvet at eksperimentere med store og små armbevægelser? Oplev hvordan en kreativ proces kan påvirke dig.

PRAKTISK INFO:
Varighed i alt 1,5 time (30 min. omvisning + 1 time værkstedsaktiviteter)
Max antal elever: 28
Pris skoler og uddannelser: 700 kr.

Materialer: Vi stiller materialer og forklæder til rådighed, men tag praktisk malertøj med. Malerierne kan eftersendes til skolen, når de er tørre.Jorn kasserne

Med skæg og islændersweater

Hvordan gør man Asger Jorn relevant for mindre børn? Hvordan kan man bruge Jorns metoder og arbejdsprocesser sammen med børn i børnehaver og indskoling?

Museum Jorn har i samarbejde med Børnekultur Silkeborg og Creuni udarbejdet fem Jorn-inspirationskasser, som nu er klar til at blive lånt ud til dagtilbud og skoler i Silkeborg Kommune.
Bor du udenfor kommunen, kan inspirationshæfterne downloades herunder. Med en mindre indsamling af materialer og rekvisitter er man i gang.

De fem inspirationskasser har hvert deres emne: Keramik, Maleri, Grafik, Vævning og Bøger. Hver kasse er bygget op omkring nogle historier, som Jorn fortæller, tre kunstværker og nogle aktiviteter, som hører til hvert værk. Kasserne indeholder desuden en række rekvisitter, som skal gøre Jorns univers mere levende og spændende for børnene.

En af rekvisitterne er en Asger Jorn hånddukke, som pædagogerne/underviserne kan bruge, når de skal fortælle Asger Jorns historier. Dukken er fræk og sjov og snakker med en dyb mandestemme. De voksne kan også vælge at optræde som Asger Jorn med pibe og alpehue – og evt. en islændersweater, hvis vi ellers kan få fat på de helt rigtige af slagsen.
Det skal nok blive sjovt både for børn og voksne at møde Asger Jorn i dagtilbud og indskolinger over hele landet.

I kan downloade materialet herunder eller book (indenfor kommunegrænsen) en af de fem inspirationskasser på tlf. 86825388 eller via reception@museumjorn.dk
Museum Jorn kører kassen ud til jer.

Find materialet fra vores inspirationskasser herunder
Hjemmeside
Billeder
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS