Eksperimenter


Lystegningsmaskine

Tegn i lys - Lav lystegninger som Jorn gjorde det

Med lystegningsmaskinen kan du prøve kræfter med teknikken bag en af Asger Jorns kunstneriske metoder. Det er sjovt og kreativt, og alle kan være med. Det er gratis, og du kan få tilsendt din lystegning på mail eller købe et print i receptionen og få dit eget værk med hjem.

Baggrunden for lystegningsmaskinen
I januar 2014 lancerede Museum Jorn lystegningsmaskinen, som et et nyt interaktivt formidlingstiltag, der gør Jorns kreative og banebrydende univers mere nærværende og levende.

Museets besøgende bliver inddraget på en mere aktiv måde og får mulighed for at afprøve Asger Jorns kunstneriske metoder på egen krop. Lystegningsmaskinen er et selvstændigt og vedvarende tilbud til vores besøgende, der kan deltage i de skabende processer og få kunstneriske oplevelser ad helt nye veje.

Baggrund
I 1953 udførte Asger Jorn 21 lystegninger efter opfordring af fotograf Poul Pedersen. Tegningerne blev udført i et mørkt atelier ved hjælp af en lommelygte foran Poul Pedersens åbne kamera. Under lystegningen støttede Jorn sig til en skitsebog. Mange kunstnere har før og siden eksperimenteret med lystegninger, men især Picassos lystegninger var en inspirationskilde for Poul Pedersen og Jorn. I 1949 lavede Picasso en serie lystegninger med hjælp fra LIFE Magazine fotografen Gjon Mili.

Nogle af Jorns lystegninger blev siden hen overført på fotografisk lærred til en udstilling i Århus Kunstbygning i 1971. I den anledning gav Jorn lystegningerne titler. I dag indgår en stor del af lystegningerne i Museum Jorns samling.

Museum Jorns lystegningsmaskine er støttet af Nordea-fonden.Den kunstneriske oplevelse er hverken at betragte eller beundre, men at leve sig ind i kunstværket.

(Asger Jorn)
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS