Det sker

Det sker

SOMMER 2020

Væv dig ind i naturen

Vær med til at skabe et kæmpestort, fælles udendørs billedtæppe

På baggrund af Corona har museet planlagte aktiviteter ud i det åbne rum omkring museet. Alle museets gæster får udleveret en strimmel tekstil i et genbrugsmateriale, som de skal væve ind i den store fælles, udendørs væv, som er spændt op mellem træerne foran museet.  På den måde er alle med til at skabe et ’sommerscenetæppe’ i det fri, som knytter an til både Jorns og Wemaëres gobelin ’Den lange rejse’ og Per Kirkebys scenetæpper, som bliver udstillet på efterskolen i ferieperioden.

Tid: Fra torsdag den 2. juli til og med uge 32

Sted: Museum Jorn (udenfor)

Pris: Billetpris (børn gratis)

Målgruppe: alle – børn og voksne

Omvisninger i løbet af sommeren 2020

FAMILIE-ONSDAGE
Hele sommeren er der familieomvisning for max 18 personer mellem klokken 11-12. Omvisningen er gratis efter betalt entré.

SØNDAGSINTRODUKTIONER
Hele sommeren tilbyder vi også søndagsintroduktioner i samlingsudstillingen Jorn & Highlights fra samlingen for max 18 personer per introduktion.

Søndagsintroduktionen koster 30,- samt entré.Åbent værksted

I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere med mini-skulpturer i sort ostevoks.

Det åbne værksted er et selvkørende værksted, hvor aktiviteter og materialer er frit tilgængelige og naturligvis tilpasset de gældende corona-restriktioner.

På skærme i værkstedet kan du se videoer, som viser, hvordan du kan eksperimenterer med at forme i ostevoks. Alle kan være med – både børn og voksne – og gerne i samarbejde med hinanden.

I er velkommen til at tage jeres eksperimenter med hjem, og husk – stil aldrig en ostevoks-skulptur i en solrig vindueskarm! (så smelter den væk!)

Det vil glæde os meget, hvis I deler fotos af jeres eksperimenter på Instagram med hashtagget 100xjorn.Den sultne løve

Kan opleves fra mandag d. 6/7 - søndag d. 9/8 i tidsrummet 10-16.30.

I museets underetage kan de mindste gæster i sommerperioden opleve den børnebog, Asger Jorn skrev og gennemillustrerede til sin søn Troels, da han blev 5 år. Bogen hedder: ”Troels Jorns bog om den sultne løve, den glade elefant, den lille mus og Jens Pismyre”.
Bogen er indtalt og vises som en lille film, varighed ca 15 minutter.

OBS! Undtagen onsdage fra 13-16 hvor museets underetage er optaget af familie-aktiviteter. Her kan familier i stedet prøve at lave deres egne lystegninger i selskab med en af museets formidlere.Lystegninger som set på DR TV

Kom og prøv at tegne en lystegning, ligesom Ghita og Jim gjorde det på DR TV.

Hver onsdag fra d. 8/7 - 5/8 mellem kl. 13-16 tilbydes individuelle lystegninger i fællesskab i selskab med en af museets formidlere.

Aktiviteten er for hele familien og hvert familiemedlem laver hver især en lystegning,
og får efterfølgende mulighed for at lave én fællestegning sammen med farvet lys.

Lystegningerne komprimeres og sendes digitalt om aftenen til hver enkelt familie.

Aktiviteten er gratis efter betalt entré.

September 2020

Keramikmarked

Lørdag d. 5. og søndag d. 6. september kl. 10.00-17.00

I weekenden d. 5.-6. september afholder Museum Jorn for anden gang Keramikmarked, som hylder det keramiske håndværk.

32 af de bedste keramikere fra hele landet har fået plads på det eksklusive keramikmarked. Udstillerne præsenterer og sælger noget af det bedste danske kunsthåndværk, man kan finde på den danske scene lige nu. Både lørdag og søndag er der gratis adgang til markedet, mens museets udstillinger kan opleves mod betaling af entré.

Læs mere


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS