Det sker

Det sker

September 2020

Torsdagsintroduktioner

HVER TORSDAG KL.17.00-17.45

Alle torsdage i efteråret (10. september - 10. december) tilbydes gratis introduktioner med forskellige temaer til vores særudstilling.

Alle er velkomne, dog max 18 gæster pr. introduktion.

Søndagsintroduktioner

HVER SØNDAG KL. 12.00-13.00

Alle søndage i efteråret tilbydes introduktioner til Jorn og hans kunst med forskellige temaer.
Alle er velkomne, dog max 18 gæster pr. introduktion.

Merprisen for deltagelse er kr. 30,-

Åbent værksted

I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere med mini-skulpturer i sort ostevoks.

Det åbne værksted er et selvkørende værksted, hvor aktiviteter og materialer er frit tilgængelige og naturligvis tilpasset de gældende corona-restriktioner.

På skærme i værkstedet kan du se videoer, som viser, hvordan du kan eksperimenterer med at forme i ostevoks. Alle kan være med – både børn og voksne – og gerne i samarbejde med hinanden.

I er velkommen til at tage jeres eksperimenter med hjem, og husk – stil aldrig en ostevoks-skulptur i en solrig vindueskarm! (så smelter den væk!)

Det vil glæde os meget, hvis I deler fotos af jeres eksperimenter på Instagram med hashtagget 100xjorn.

Mad & Musik. Café COBRA & Aske Jacoby

Torsdag 24. september kl. 18-20

Inviter naboer, venner eller familie med til en hyggelige aften og fyld et bord op til Mad & Musik i Café COBRA. Billetprisen er 200,- pr mand for mad og musik. Drikkevarer og dessert derudover. Af de 200,- går de 100,- til mad og de 100,- til musik. Vi kalder det solidarisk dining.

Musiker: Aske Jacoby
Menu: Grillet Hokkaido m. feta og urter, spidskål m. Granatæble & lime, Quinoa & belugalinser

Pga COVID 19 må vi kun sælge plads ved de enkelte borde til folk, der i forvejen kender hinanden som selskab. Det vil sige, at man kan kun bestille et helt bord m. 6-7 pladser.

Bestil bord: cafecobra@museumjorn.dk

Grænseløs Musik. Klassisk koncert

Lørdag 26. september kl. 12 og kl. 14

En kvartet bestående af klassiske musikere fra Ensemble Midtvest spiller to koncerter i museets udstilling. Musikken vil tage udgangspunkt i en række klassiske perler, nogle stykker med et vist salonpræg, som vil være præget af de lande, musikerne kommer fra nemlig Danmark, Finland og Brasilien. Der vil være dansant musik fra klassikken til sydamerikansk tango!

Musikere:
Peter Kirstein, obo
Ana Feitosa, violin
Sanna Ripatti, viola
Martin Qvist Hansen, klaver

Pris: Gratis efter betalt entré.
Tilmelding: reception@museumjorn.dk

Koncerten gennemføres med støtte fra Slots- og Kulturministeriets Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark.

Oktober 2020

Livet i grænselandet – før og nu

Torsdag 8. oktober kl. 18

Vil du blive klogere på forholdet til vores vigtigste samhandelspartner mod syd? Så sæt kryds i kalenderen torsdag den 8. oktober, hvor Kim Andersen holder foredrag på Museum Jorn. Kim Andersen vil blandt andet tale om optakten til og processen omkring grænsedragningen i 1920, og om baggrunden for mindretallenes opståen og situationen for mindretallenes udvikling frem til i dag.

Cafe Cobra holder længe åbent om torsdagen, så før eller efter foredraget kan du nyde en lækker anretning eller en kop kaffe.

Pris: 50 kr. inkl. entré
Tilmelding: reception@museumjorn.dk


Efterårsferie

Ferieværksted for familier: 10.-19. oktober kl. 10-16

Hold efterårsferie på Museum Jorn. Gå på opdagelse i museets udstillinger med den nye ekspeditionsbog eller fordyb dig i værkstedets kreative aktiviteter. Alle kan være med!

Pris: Gratis efter betalt entré. Børn og unge under 18 år er gratis.
Tilmelding: ikke nødvendig

Familieomvisning i efterårsferien

Gå på opdagelse med din familie i Asger Jorns kunstværker sammen med en museumsformidler. I børnehøjde rejser vi sammen ind i Asger Jorns eksperimenterende kunst-univers. Vi går på opdagelse og bliver fyldt op af det farverige, fantasifulde, det undersøgende og eksperimenterende. Kunstvandringen er for familier med børn fra 5 år.

Det åbne værksted er naturligvis åbent hele onsdagen fra kl. 10-16.

Det er gratis at deltage i familieomvisningen.

Tilmelding til reception@museumjorn.dk. Oplys antal, navn og telefonnummer

Michael Werner og tysk kunst

Torsdag 22. oktober kl. 17-18

Lyt med, når museumsdirektør Jacob Thage fortæller om den indflydelsesrige Michael Werner, som siden 1963, hvor han åbnede sit første galleri i Berlin, har arbejdet med nogle af de mest indflydelsesrige kunstnere i Europa og Nordamerika - bl.a. Per Kirkeby, Georg Baselitz og Markus Lüpertz.

Pris: Gratis efter betalt entré
Tilmelding: reception@museumjorn.dk

KK44: Penslen og Pistolen - om kunstneren Jens Adolf Jerichau

Torsdag 29. oktober kl. 19

Foredrag ved kunsthistoriker dr.phil. Mikael Wivel
Mikael Wivel har skrevet en stor og smuk bog om kunstneren, - i sig selv et stykke europæisk kunsthistorie - og samtidig næsten en udviklingsroman, som beskriver det søgende unge menneskes snirklede veje ind i kunsten. Wivel betegner den unge Jerichaus præstation som en af de væsentligste i det 20. århundredes danske kunst. Museum Jorn ejer, ud over det ene af de to arkiver om Jens Adolf Jerichau, en fyldig samling af hans værker.

Pris: Gratis for medlemmer af Museumsforeningen og medlemmer af KK44
Tilmelding: reception@museumjorn.dk
Arrangører: KK44 og Museum Jorn

November 2020

Vin & viden

Torsdag 5. november kl. 19-20

Museum Jorn og Museumsforening Jorn gentager arrangementet Vin & viden. Hér kan du få et særligt indblik i tilblivelsen af museets efterårsudstilling. Kuratoren Christian Kortegaard Madsen fortæller bl.a. om, hvordan udstillingen er blevet til, og hvilke idéer, tanker og valg der ligger bag. Arrangementet afsluttes med et glas vin.

Pris: Arrangementet er gratis for medlemmer af Museumsforening Jorn. Medlemmer medbringe en ledsager gratis til Vin & viden.
Tilmelding: reception@museumjorn.dk

Vi er alle præster. Da revolutionen kom til Hjardemål kirke.

Torsdag 19. november kl. 17-18

Få et indblik i udstillingen Vi er alle præster. Da revolutionen kom til Hjardemål kirke . Kurator Sofie Normann Christensen fortæller om tilblivelsen af udstillingen og om de 15 københavnske kunstnere, filmfolk og aktivister, der besatte Hjardemål Kirke i Thy i 1970.

Pris: Gratis efter betalt entré
Tilmelding: reception@museumjorn.dk

Nattefesten 2020

Torsdag 26. november kl. 17-23

Nattefesten er en årlig begivenhed på Museum Jorn, hvor små events, koncerter, croquis-tegning, yoga, dans og meget mere fylder museets udstillingssale. Kom med til en festlig og uforglemmelig aften.

Pris: Gratis
Tilmelding: ikke nødvendig

Per Kirkeby - De første malerier

Torsdag 10. december kl. 17-18

Kurator og museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen fortæller om Per Kirkebys første malerier med udgangspunkt i udstillingen af samme navn, som kan opleves året ud på Museum Jorn.

Pris: Gratis efter betalt entré
Tilmelding: reception@museumjorn.dk


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS