Tidligere udstillinger

Per Kirkeby | Træsnit

nyt fra samlingen

8. juli - 23. Oktober 2016

Per Kirkeby (f. 1938) er en af de mest betydningsfulde danske nulevende kunstnere. Siden 1975 har han løbende doneret mere end 3.000 af sine egne grafiske værker til museet, heriblandt en næsten komplet serie af alle sine træsnit. Trykkene er kendetegnet ved et ekspressivt billedsprog og en spændingsfuld overlapning af motiver. De afspejler kunstnerens interesse for den kreative proces, trykkets stoflighed og motivernes gentagelse. Udstillingen giver et repræsentativt overblik over Kirkebys produktion af træsnit fra 1950’erne og frem til i dag.

Udstillingen vises i tegningsgalleriet i underetagen.