Aktuelle udstillinger

JENS BIRKEMOSE Jeg er ikke færdig endnu...

23.2.-26.5.2019

Jens Birkemose (f. 1943) tæller blandt Danmarks mest alsidige og provokerende kunstnere. Igennem mere end 50 år har han udfordret det danske og internationale publikum med opsigtsvækkende værker, der er rige på poesi og sensualitet og med motiver fra populærkulturen. I sin stræben efter at overskride kunstens grænser forbinder Jens Birkemose grafiske teknikker, fotografi, maleri, litteratur og det skulpturelle. Hans æstetiske værker er kendetegnet ved en skabertrang, der er næret af en grundig refleksion over det underbevidste. Birkemoses kunst opererer i et spændingsfelt mellem menneskelige instinkter og moralæstetiske konventioner. Hans impulsive og til tider voyeuristiske billedverden låser op for undertrykte emotioner og tanker – både kunstnerens og beskuerens.

Selvom Birkemose igennem årtier har præget den danske kunstscene med banebrydende soloudstillinger og publikationer af høj kunstnerisk kvalitet, er han i de seneste 25 år aldrig blevet hyldet med en stor retrospektiv udstilling. Den omfattende præsentation af Jens Birkemose på Museum Jorn er derfor et væsentlig bidrag til at færdigskrive et af den nyere danske kunsthistories vigtigste kapitler. Udstillingen vil blive ledsaget af et katalog med tekster af Peter Laugesen og Torben Weirup. Derudover lanceres Lars Movins bog om Jens Birkemose og forfatteren Dan Turell i forbindelse med åbningen af udstillingen.

Jens Birkemose er opvokset i København. Han er uddannet pianist og musikhistoriker fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Sin billedkunstneriske uddannelse har han erhvervet sig på kunstakademierne i København og Paris. Birkemose har været medlem af kunstnersammenslutningerne Decembristerne og Grønningen, og han har modtaget en række priser og udmærkelser, bl.a. Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Jens Birkemoses kunst er repræsenteret på en række offentlige institutioner og kunstmuseer i Danmark og udlandet.