Aktuelle udstillinger

Hele Danmark eksperimenterer med ler

Museum Jorn kan nu præsentere resultatet af over tusinde børns eksperimenter med ler.

I løbet af april 2018 har 83 førsteklasser i hele Danmark arbejdet med forskellige typer af ler ud fra forskellige dogmer - eksempelvis "Cykel" (=aftryk fra cykelhjul i fart) og "Tæsk" (=tæsk med en lineal). Og dét er der kommet tusindvis af uforlignelige væsener og former ud af, som nu udstilles på Museum Jorn.

”Projektet HELE DANMARK EKSPERIMENTERER MED LER er en åben invitation til at tænke kreativt. Jorn troede på, at vi alle er kreative. Vi vil gerne hylde Jorns tilgang og skabe rammerne for, at 100 skoleklasser kan eksperimentere med ler, så de kan dele fornemmelsen af, at vi alle kan skabe. Det kræver næsten hele museet, at udstille de mange tusinde værker. Jeg håber, de deltagende børn glæder sig til at se, hvad deres kammerater fra hele landet har fundet på. Og vi håber, at museets gæster får oplevelsen af, hvor lidt der egentlig skal til, for at man kan eksperimentere kreativt og skabe nyt,” udtaler museumsdirektør ved Museum Jorn, Jacob Thage.

Og denne børneudstilling er kun begyndelsen. Til efteråret får alle førsteklasser i hele Danmark en bog med 100 kreative aktiviteter, som familien kan lave derhjemme ved køkkenbordet. Nordea-fonden støtter Museum Jorns ambition om at udbrede Jorns kreative og kunstneriske univers til børn og voksne i alle samfundslag i hele Danmark. Nordea-fonden støtter initiativer, som gør leg og kreativitet til en naturlig del af børns hverdag. Både i skole, fritid og hjemmet med familien. Derfor støtter fonden projektet med 4,8 mio. kr.