Tidligere udstillinger

Tv: Georg Baselitz: Davongehen, weggehen, abgehen, 2015. Th: Georg Baselitz: Ohne Hemd auf der Matratze liegen, 2015. ©Georg Baselitz.

Georg Baselitz

Eksperiment og fornyelse

3. september - 4. december 2016

Museum Jorn præsenterede henved 70 malerier af den tysk-østrigske maler og billedhugger Georg Baselitz (f. 1938). Udstillingen fokuserede især på kunstnerens seneste eksperimenter med maleriet, og den viste en del monumentale billeder, som aldrig før er præsenteret for offentligheden, bl.a værket Niemandsland som reflekterer over Asger Jorns kendte hovedværk Stalingrad – stedet som ikke er. Ved siden af malerierne fra perioden 1986 til i dag viste udstillingen også et lille udvalg af nye skulpturer.

Se Jyske Bank TVs video om Georg Baselitz her

Georg Baselitz er en af nutidens internationalt mest anerkendte og indflydelsesrige kunstnere. Siden 1960’erne har han med sine provokerende politiske billedtemaer (fx Die grosse Nacht im Eimer, som viser en masturberende dreng) og omvendt-malede motiver leveret et vigtigt bidrag til en anderledes forståelse af maleriet. Igennem sin radikal-ekspressive stil og sin rastløse udfordring af æstetiske konventioner har Baselitz fået anerkendelse på mange udstillingssteder verden over, bl.a. var han repræsenteret på Documenta-udstillingerne i Kassel i 1972 og 1982 og på biennaler i Sao Paulo i 1975, Venedig i 1980 og Beijing i 2003. Guggenheim-museet i New York og The Royal Academy of Arts i London har hædret Baselitz med retrospektive soloudstillinger og til sidst blev Georg Baselitz æret med en særlig værkpræsentation på Venedig-biennalen i 2015.

Der blev udgivet et katalog i forbindelse med udstillingen. Gå til webshop.

Åbent værksted:
I forbindelse med udstillingen inviterede Museum Jorn alle gæster indenfor i det åbne Baselitz-værksted. Her kunne børn såvel som voksne afprøve nogle af Baselitzs maleteknikker og lave kreative eksperimenter i fællesskab.

Udstillingen var støttet af:
Augustinus Fonden
Det Obelske Familiefond

Billedtekst:
Tv: Georg Baselitz: Davongehen, weggehen, abgehen, 2015.
Th: Georg Baselitz: Ohne Hemd auf der Matratze liegen, 2015.
© Georg Baselitz.