udstillinger

Min Jorn | 100 favoritter

Asger Jorn, Portrait de Trois Imprimeurs (portræt af tre trykkere), 1955, farvelitografi. Museum Jorn

4. oktober – 7. december 2014

Rigtig mange danskere kender en god historie om Jorn, og hans billeder hænger rundt omkring i private hjem over hele landet. Her er de ofte til stor glæde for deres ejere, mens de kun sjældent vises frem for offentligheden. Derfor har Museum Jorn i anledning af Jorns 100 års fødselsdag inviteret 30 privatsamlere til at udstille deres favorit-værk af Jorn og samtidig fortælle, hvilken betydning netop det værk har for dem.

Derudover har museet også inviteret en række meningsdannere og Silkeborg-borgere til at vælge netop det værk i museets store samling af Jorns kunst, som er særligt interessant eller vigtigt for dem. Min Jorn – 100 favoritter viser altså 100 værker af Jorn, men derudover præsenterer den også 100 individuelle og personlige fortællinger om danskernes forhold til den folkekære og til tider ret så elitære kunstner.

Som besøgende på udstillingen kan man fordybe sig i de personlige fortællinger om Jorn, se videoklip, læse interviews og stemme på sine favorit værker. Endelig opfordres du til selv at fortælle, om Jorn betyder noget for dig i dag. Vi glæder os til at høre, om du synes Jorn holder i dag!

____________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
Voksne 80 kr.
Pensionister 70 kr.
Studerende 70 kr.
Gruppe (+10) 70 kr.
Børn u/18 år Gratis
Medlemmer Gratis