udstillinger

MATERIALER - MOTIVER – MENINGER Aspekter fra Jorn-samlingen


31. januar - 10. april 2016

Siden 1950’erne samlede Asger Jorn (1914-1973) på international samtidskunst. Samlingen danner i dag fundamentet for Museum Jorns samlinger og udstillinger. Samlingen dokumenterer Jorns mange møder med inspirerende og udfordrende kunstnere fra hele verden. Ved Jorns død i 1973 rummede den ca. 5.500 kunstværker. Han kaldte den selv for ”minder fra min tid”, men Jorn-samlingen er dog meget mere end bare et museum over personlige erindringer. Den giver indblik i Asger Jorns mangfoldige idéunivers og de talrige facetter af hans egen kunst.

For Jorn var kunst ikke til pynt. Den var et redskab til at forandre verden. Han udforskede livet igennem materialer og motivtraditioner for at nå frem til nye udtryksformer og en mere varieret diskussion om kunsten og hverdagens store emner.

Udstillingen MATERIALER – MOTIVER – MENINGER sætter fokus på fire væsentlige aspekter i Asger Jorns kunstsamling og kunstopfattelse. Læs mere om udstillingen her.

_____________________________________________________________________________

asger jorn | koncentrat

Asger Jorn: Vinden fører os bort, 1970.

31. januar - 28. februar 2016

Oplev Asger Jorns kunstneriske udvikling i koncentreret form. Se værker fra de tidlige ungdomsår i Silkeborg og Paris til de store hovedværker Stalingrad og Den lange rejse.

Her vises centrale aspekter ved Jorns kunst og eksempler på de kunstneriske grupperinger, han var involveret i gennem årene - både i Danmark og internationalt. Man kan med andre ord opleve hovedtrækkene i Jorns kunstneriske udvikling.

________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
Voksne 90 kr.
Pensionister 80 kr.
Studerende 70 kr.
Gruppe (+10) 80 kr.
Børn u/18 år gratis
Medlemmer gratis