Tidligere udstillinger

What Moves Us?

Le Corbusier & Asger Jorn

12. september – 13. december 2015

Museum Jorn markerede 50-året for den franske arkitekt Le Corbusiers død med udstillingen What moves us? Le Corbusier & Asger Jorn. Med udstillingen ønskede museet at vise de egentlige bevæggrunde bag Le Corbusier og Asger Jorns arbejde, hvordan de formåede at bevæge deres publikum, og hvordan det stadig lykkes dem at røre vores tanker og følelser i dag.

Le Corbusier (1887-1965) er en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige arkitekter. Han ønskede intet mindre end at ændre verden og opfordrede derfor til revolution i arkitekturen eller i samfundet. Hvad færre sikkert er klar over, er, at Le Corbusier, sideløbende med sine avantgardistiske bygningsværker og byplaner, opretholdt en kunstproduktion, som han holdt hemmelig i mange år.

Som ung kunststuderende samarbejdede Asger Jorn (1914-1973) med den berømte arkitekt og opdagede, hvordan kunsten og arkitekturen formåede at bevæge mennesker. Siden da var den danske kunstner fascineret af arkitekturen som den mest folkelige form for kunst, og han fulgte derfor Le Corbusier nøje.

Billedtekst: Le Corbusier: To udstrakte kvinder, 1936-40