Nyt museum


Nyt Museum Jorn i centrum

Silkeborg Kommune og Museum Jorn ønsker i tæt samarbejde at udvikle Et nyt Museum Jorn i centrum. Projektet indebærer en ny placering af Museum Jorn i centrum af Silkeborg samt et helt nyt museumskoncept, som afspejler Asger Jorns visionære tanker og fungerer som et kunstnerisk kraftcenter lokalt så vel som internationalt.


HVORFOR?
Museum Jorn rummer med sin kunstsamling og sin historie et uforløst potentiale som hovedattraktion i Silkeborg og som katalysator for lokal innovation, synlighed og branding. Museet arbejder målrettet for at bringe Silkeborg helt i front internationalt med ambitiøse særudstillinger, innovativ formidling og oplevelser i særklasse. Men den nuværende beliggenhed, pladsforhold og arkitektoniske rammer bevirker, at potentialet i museet og dets kunstnere langt fra udnyttes.

VISION
Et nyt Museum Jorn skal med en ny placering og enestående arkitektur afspejle Asger Jorns visionære tanker. Et nyt Museum Jorn skal skabe et kunstnerisk kraftcenter uden sidestykke, som skal tilføre den enkelte borger livskvalitet gennem kreativitet og kunst. Udgangspunktet er et Museum Jorn, der er skabt ud fra en idé om, at kunst og kreativitet kan forandre vores tilværelse.

HVOR?
Et nyt Museum Jorn vil indgå som en central brik i byudviklingen i Silkeborg. Som et bankende hjerte i midtbyen vil det være et naturligt samlingspunkt, der knytter bydelene sammen og aktiverer byrummet. Med et væld af oplevelser og aktiviteter vil et nyt Museum Jorn i bogstavelig forstand gøre kunst og kreativitet til et omdrejningspunkt for hele byens liv.

STATUS
Det treårige udviklingsprojekt Silkeborg Colored by Jorn har udviklet et idékatalog, som tages med i den videre proces.

Hvis du vil vide mere om processen bag nyt Museum Jorn i centrum eller har andre spørgsmål - kontakt venligst Mette Hanghøi, projektkoordinator Museum Jorn: mh@museumjorn.dk.Hvis man ikke går til yderlighederne, er der ingen grund til at gå.

(Asger Jorn, 1941)

Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS