Job og praktik

Ledige stillinger


Museum Jorn søger en kunstfaglig assistent

Museum Jorn i Silkeborg søger en kunstfaglig assistent i ansættelse med løntilskud, som skal indgå i udvikling og opbygning af udstillingen Play/Clay, som vi viser i foråret 2018. Udstillingen præsenterer 11 internationalt anerkendte samtidskunstnere, der i lighed med Asger Jorn arbejder eksperimenterende med ler. Den tager pulsen på lerets opblomstring som kunstnerisk materiale og udtryksform.

Formålet er at udvide publikums opfattelse af keramikkens formåen og præsentere materialets ekspressive muligheder. Samtidig afholdes Festival i ild og ler, hvor kunstnernes idéer og keramikkens udfordringer og muligheder udfoldes, afprøves, debatteres og iscenesættes. Som kunstfaglig assistent kommer du til at arbejde med alle aspekter af udstillingsproduktionen: Låneaftaler, transport, forsikring, kunstnerkontakt, katalogredaktion, opbygning, skiltning, formidling. Du bliver også involveret i planlægning og afvikling af festivalen, som både kommer til at indeholde performance, foredrag, udflugter, workshops, samtalesaloner, interventioner mm.

Kvalifikationer: vi forestiller os, at du har en bachelor- eller kandidatgrad i et museumsrelevant fag, har et godt overblik og kan arbejde projektorienteret. Du er herudover en engageret og ansvarsbevidst person, som holder af at arbejde med alt det, som omgiver kunsten, og besidder en god sans for systematik. Du skal være berettiget til job med løntilskud.

Stillingen er på 30 timer om ugen.

Ansøgningsfrist er fredag d. 27. oktober.

Ansøgning samt CV og eventulle spørgsmål til stillingen sendes venligst til museumsinspektør Karen Friis Herbsleb på kfh@museumjorn.dk.
Museum Jorn søger en udstillingsassistent

Museum Jorn tilbyder et job med løntilskud som udstillings- og samlingsassistent. Du får et bredt indblik i museale arbejdsgange og får erfaring med bl.a. registrering, udstillingsplanlægning, ind- og udlån samt formidling. Du kommer til at arbejde med forberedelserne til museets kommende særudstillinger og indgår såvel i administrative som mere praktiske opgaver som fx katalogredaktion og udstillingsopbygning.

Kvalifikationer: stillingen ønskes besat af en bachelor, cand. mag., mag. art. eller lignende i et humanvidenskabeligt fag. Stillingen indeholder en hel del administrative og logistiske opgaver, og det er derfor væsentligt, at du arbejder systematisk, samvittighedsfuldt og har blik for detaljer. Museum Jorn samarbejder med en række internationale aktører, og der må påregnes en del kommunikation på engelsk, både skriftligt og mundtligt. Du skal være berettiget til job med løntilskud.

Stillingen er på 30 timer om ugen og ønskes besat snarest muligt.

Ansøgning samt CV og eventulle spørgsmål til stillingen sendes venligst til museumsinspektør Lucas Haberkorn på luh@museumjorn.dk.Museum Jorn søger løbende kommunikationspraktikanter

Er du studerende og kunne du tænke dig at prøve kræfter med kommunikation hos en kulturinstitution i rivende udvikling?


På Museum Jorn arbejder vi med store samlinger og internationale udstillinger, og vi søger snarest en dygtig kommunikationspraktikant til arbejdet med vores kommunikationsstrategier på de sociale medier.

På Museum Jorn lægger vi vægt på, at praktikforløbet skal give dig en masse erfaringer. Derfor får du som praktikant stor indflydelse på og ansvar over egne opgaver. Dine primære arbejdsområder vil være at skabe relationer gennem vores Facebook profil og nyhedsmail. Opgaverne strækker sig fra strategisk planlægning, til udarbejdelse og efterfølgende effektmåling.

Vi forestiller os, at du studerer indenfor et kultur- og kommunikationsfagligt felt, og at du er dygtigt til at finde og formidle de gode historier med et fangende sprog.
Erfaringer med InDesign og forskellige CMS systemer er en fordel, men ikke et krav.
Det er vigtigt, at du kan arbejde proaktivt og selvstændigt med sparring fra kollegaer.
Som person er du udadvendt, og du tør komme med forslag til de kreative og anderledes vinkler.

”Jeg har været rigtig glad for min tid som kommunikationspraktikant hos Museum Jorn. Det har været fedt at få så meget ansvar og arbejde lige fra de tidlige strategiske skitser til konkrete effektmålinger. Det er absolut et sted jeg vil anbefale.” – Signe. cand. mag. oplevelsesøkonomi.

Lyder det som noget for dig? Send os din ansøgning og CV til: Kommunikationschef Lars Hamann på lha@museumjorn.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS