Job og praktik

Ledige stillinger


Museum Jorn søger assistent til samlings- og forskningsafdeling

Museum Jorn er et af Danmarks mest forskningstunge museer og rummer landets næststørste kunstsamling. Husets hovedfokusområde ligger på Asger Jorns kunst og tankesæt samt hans historisk betydningsfulde nationale og internationale samarbejdsrelationer.

Museets internationalt perspektiverede forsknings- og udstillingsprofil afspejler dog ikke kun Asger Jorns og hans kunstnervenners æstetiske univers. Museet rummer næsten 20 kunstnerarkiver og siden 1970’erne har museet modtaget et stor mængede af kunstneren Per Kirkebys kunst og arkivalier.

Efter den officielle oprettelse af Per Kirkeby Arkivet på Museum Jorn i 2018 har museet påtaget sig opgaven at forvalte også denne indflydelsesrige danske kunstners uvurderlige forskningskilde.

Til registrering og administration af det omfattende arkivmateriale som museet har modetaget i de seneste år søger Museum Jorn nu en kvalificeret, ansvarsbevidst, grundig, systematisk og effektiv medarbejder.

Ansættelsesforholdet omfatter 12 måneder i fuldtid (37 timer) med mulighed for forlængelse og arbejdet skal påbegyndes inden udgang af året 2018, gerne hurtigst mulig.

Arbejdet som assistent omfatter:
•inventarisering af arkivmateriale og kunstgenstande
•forberedelse af digitaliseringsprocesser
•administration af lånesager og konserveringsarbejde
•servicering af gæsteforskere
•deltagelse i husets kuratoriske arbejde med igangværende og fremtidige udstillingsprojekter
Du er cand. mag. Eller Mag. Art. i æstetiske fag eller lignede og har helst erfaring med museale registreringsdatabaser, men det er ikke nødvendig. Vi forventer at du mestrer dansk og engelsk i tale og på skrift.


Ansøgning med dokumentation af faglige kvalifikationer sendes inden 26. oktober 2018 til lederen af museets samlings- og forskningsafdeling, museumsinspektør Lucas Haberkorn luh@museumjorn.dk


Museum Jorn søger løbende kommunikationspraktikanter

Er du studerende og kunne du tænke dig at prøve kræfter med kommunikation hos en kulturinstitution i rivende udvikling?


På Museum Jorn arbejder vi med store samlinger og internationale udstillinger, og vi søger snarest en dygtig kommunikationspraktikant til arbejdet med vores kommunikationsstrategier på de sociale medier.

På Museum Jorn lægger vi vægt på, at praktikforløbet skal give dig en masse erfaringer. Derfor får du som praktikant stor indflydelse på og ansvar over egne opgaver. Dine primære arbejdsområder vil være at skabe relationer gennem vores Facebook profil og nyhedsmail. Opgaverne strækker sig fra strategisk planlægning, til udarbejdelse og efterfølgende effektmåling.

Vi forestiller os, at du studerer indenfor et kultur- og kommunikationsfagligt felt, og at du er dygtigt til at finde og formidle de gode historier med et fangende sprog.
Erfaringer med InDesign og forskellige CMS systemer er en fordel, men ikke et krav.
Det er vigtigt, at du kan arbejde proaktivt og selvstændigt med sparring fra kollegaer.
Som person er du udadvendt, og du tør komme med forslag til de kreative og anderledes vinkler.

”Jeg har været rigtig glad for min tid som kommunikationspraktikant hos Museum Jorn. Det har været fedt at få så meget ansvar og arbejde lige fra de tidlige strategiske skitser til konkrete effektmålinger. Det er absolut et sted jeg vil anbefale.” – Signe. cand. mag. oplevelsesøkonomi.

Lyder det som noget for dig? Send os din ansøgning og CV til: Kommunikationschef Lars Hamann på lha@museumjorn.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS