Job og praktik

Ledige stillinger


Museumsinspektør med erfaring i kuratering af internationale udstillinger

Museum Jorn, Silkeborg er et kunstmuseum med en markant og ambitiøs udstillingsprofil. I løbet af de seneste år har museet sat sit præg på både det danske og internationale museumslandskab igennem publikumsorienterede særudstillinger. Museet agter at fortsætte succesen, og i forbindelse med en udvidelse af sine udstillingsaktiviteter søger vi med tiltrædelse snarest muligt en inspektør med erfaring i udstillingskuratorisk arbejde.Stillingen indebærer tilrettelæggelse og administration af særudstillinger og realisering af ledsagende publikationer i tæt samarbejde med ledelse og kolleger. Arbejdsopgaverne omfatter konceptudvikling, forskning, tekstproduktion, fundraising, logistik, forhandlinger med samarbejdspartnere, økonomistyring, iscenesættelse, udvikling og gennemførelse af formidlingstiltag og arrangementsprogrammer m.m. Derudover indebærer inspektørstillingen deltagelse i udviklingen af planerne for et nyt kunstmuseum i Silkeborg. Det er et udfordrende job, der kræver initiativ, evnen til at arbejde selvstændigt, engagement og ansvarsbevidsthed.
Vi forventer, at du er kunsthistoriker eller har anden relevant kunstfaglig baggrund på kandidat- eller magisterniveau, og at du har erfaring som udstillingskurator. Af sproglige kompetencer forventes dansk og engelsk i tale og skrift. Vi tilbyder en fuldtidsstilling på 37 timer.
Ansøgning med dokumentation af faglige kvalifikationer sendes inden 5. december 2018 og stiles til museumsdirektør Jacob Thage info@museumjorn.dk.
Museum Jorn søger løbende kommunikationspraktikanter

Er du studerende og kunne du tænke dig at prøve kræfter med kommunikation hos en kulturinstitution i rivende udvikling?


På Museum Jorn arbejder vi med store samlinger og internationale udstillinger, og vi søger snarest en dygtig kommunikationspraktikant til arbejdet med vores kommunikationsstrategier på de sociale medier.

På Museum Jorn lægger vi vægt på, at praktikforløbet skal give dig en masse erfaringer. Derfor får du som praktikant stor indflydelse på og ansvar over egne opgaver. Dine primære arbejdsområder vil være at skabe relationer gennem vores Facebook profil og nyhedsmail. Opgaverne strækker sig fra strategisk planlægning, til udarbejdelse og efterfølgende effektmåling.

Vi forestiller os, at du studerer indenfor et kultur- og kommunikationsfagligt felt, og at du er dygtigt til at finde og formidle de gode historier med et fangende sprog.
Erfaringer med InDesign og forskellige CMS systemer er en fordel, men ikke et krav.
Det er vigtigt, at du kan arbejde proaktivt og selvstændigt med sparring fra kollegaer.
Som person er du udadvendt, og du tør komme med forslag til de kreative og anderledes vinkler.

”Jeg har været rigtig glad for min tid som kommunikationspraktikant hos Museum Jorn. Det har været fedt at få så meget ansvar og arbejde lige fra de tidlige strategiske skitser til konkrete effektmålinger. Det er absolut et sted jeg vil anbefale.” – Signe. cand. mag. oplevelsesøkonomi.

Lyder det som noget for dig? Send os din ansøgning og CV til: Kommunikationschef Lars Hamann på lha@museumjorn.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!
Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS