Kommende udstillinger

Pop up-udstilling: Jorns sidste måltid

10. februar - 15. april 2018

De tre keramikere Louise Gaarmann, Lea Nielsen og Mette Maya Gregersen har dannet kunstnergruppen Dirty Go Clay Band og skabt et bemærkelsesværdigt kunstværk: Jorns sidste måltid.

De unge fremstormende keramikere fik i marts 2016 tildelt et arbejdslegat til Asger Jorns tidligere atelier på Læsø. Under opholdet gik gruppen i gang med at udforske, hvad der var i huset: fotografier, avisartikler, udklip, møblement - alt sammen fra Jorns tid i huset. Ud fra den research blev de nysgerrige på, hvordan mon Jorns sidste måltid kunne have set ud?

I forbindelse med Aarhus Kulturby 2017 gennemførte gruppen derfor en ler-performance over temaet Jorns Sidste Måltid. Med 1600 kg ler til rådighed skabte gruppen over 7 dage et 220 cm langt bord i ler, hvorpå objekter fra Jorns hus blev genskabt. Musikinstrumenter, som Jorn yndede at spille på i festlige sammenhænge, spiritus, håndmadder og tobak er alt sammen vigtige elementer, som man finder i kunstværket. Efterfølgende blev den færdige skulptur brændt på Petersens Tegl.

Dirty Go Clay Band er et keramikband. Bandmedlemmerne er veninderne og kollegerne Mette Maya Gregersen, Lea Nielsen og Louise Gaarmann. Bandet arbejder med at skabe værker sammen. De mødes til øvegange, hvor reglen er at der laves ét færdigt værk til hver øvegang. De må altså ikke efterfølgende finpudse og bearbejde værkerne.

Bandet tror på ’øjeblikket’, det tidspunkt hvor man er fuldt ud tilstede og nærværende i livet. Det handler om at fastfryse disse øjeblikke i et keramisk værk.

Fotograf: Thomas Drejer