Kommende udstillinger

Pop up-udstilling: Gellerup-ler

27. april - 3. juni 2018

Kan jord fra Gellerup-parken bruges til at lave kopper og skåle? Det spørgsmål stillede keramiker Ane Fabricius Christiansen og billedkunstner Helle Kingbird Bjerregaard de studerende på Århus Kunstakademis keramiske afdeling.

De fik fragtet 1 ton jord fra en byggegrund i Gellerup til gården i den gamle tobaksfabrik, der til daglig huser akademiet. I flere uger arbejdede 11 studerende med at udvinde leret fra jorden; de 1. semester studerende arbejdede kollektivt med fremstillingen af brugsgenstande og de 3. semester studerende med fordybelse i individuelle undersøgelser af leret.

Nu udstilles resultaterne på Museum Jorn. Tanken er at sætte fokus på den lange forarbejdningsproces, som jorden gennemgår, før den kan anvendes til keramik. Økonomisk giver det ingen mening på den måde at grave ler op i Gellerupparken. Leret i jorden var meget kalkholdigt og derfor vanskeligt at brænde. Der skulle altså en lang forarbejdningsproces til, før de studerende nåede frem til resultatet: en række fine, men bestemt ikke opvaskemaskine-egnede kopper og skåle.

Fotograf: Liv Moeslund