Undervisningstilbud

Børneudstilling 2012

Masker og dæmoner
Den belgiske maskemaler James Ensor (1860-1949) var en af de væsentligste inspirationskilder for Asger Jorn. Hans groteske og absurde malerier af masker, skeletter, dødningehoveder og djævlefigurer inspirerede både Asger Jorn og direkte gennem ham de øvrige medlemmer i Cobra-gruppen. Nu har Jorn og Ensors masker og dæmoner inspireret 650 skolebørn i Silkeborg Kommune.

Eleverne arbejdede med masker og dæmoner med udgangspunkt i udstillingen jorn <<< ensor. Det blev til et fantastisk opbud af flotte, farvestrålende og også lidt uhyggelige masker, tegninger, skulpturer og malerier. Blandt de anvendte materialer kan nævnes: gips, genbrug, papmaché, fjer, maling, vat, dukkeseng, piberensere, ståltråd, en enkelt dødningekutte og en parasolfod.

Udstillingen blev vist 3.5 -27.5.2012