Introduktioner, søndage i efteråret 2018

Introduktioner med guide

Alle søndage i efteråret kl. 12 – 13 (2. september – 9. december) tilbydes introduktioner til Jorn og hans kunst. Disse guidede introduktioner har afslutningsvis en kort præsentation af udstillingen Per Kirkeby: Maskiner for lys og skygge. Alle er velkomne og merprisen for deltagelse i introduktionen er kr. 30,-

Reservation anbefales på reception@museumjorn.dk

Hvem er de dyr?

SØNDAG D. 18. NOVEMBER KL. 12-13

Jorn er som kunstner abstrakt. Der er aldrig et facit eller en entydig konklusion til hans kunstværker. Men trods abstraktionen er der i mange af hans værker et mylder af væsner og dyrelignende figurerer. Hvor kommer de fra, hvem er de, og hvad er det de vil?

Farven blå

SØNDAG D. 25. NOVEMBER KL. 12-13

En farve kan ofte symbolisere en hel række ting, og det kan lede til en masse tolkninger af kunstværker, som kan have mere eller mindre bund i virkeligheden. Vi går tæt på farven blå: hvad vil den, og hvad kan den – og i samspil med andre farver? På den måde kan man ledes på både veje og vildveje i kunsten, vi prøver forskellige muligheder og ser hvorhen det bringer os!

Nedbrydning i kunsten

SØNDAG D. 2. DECEMBER KL. 12-13

”Hvis man ikke går til yderligheder, er der ingen grund til at gå.” Citat af Jorn. Vi går tæt på Jorns modifikationer – gamle malerier, som han maler ovenpå. Er det ren destruktion, er det nedbrydning – og hvad kommer der efter en omfattende nedbrydning? Vi samler op på Jorn-eksperimenter og afprøvning af metoder.

Krig som tilstand

SØNDAG D. 9. DECEMBER KL. 12-13

Jorn malede over en 15 år lang periode indimellem på det store maleri Stalingrad. Hvordan omsætter man en historisk begivenhed, der ændrer alt, til billedsprog? Hvad stiller man som beskuer op med et maleri, som er tilstand? Vi prøver at finde veje til, hvordan vi kan nærme os et stort maleri, som aldrig er malet færdigt, og som alligevel ofte omtales som et hovedværk af Jorn.


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS