Jorn kasserne


Jorn kasserne

Med skæg og islændersweater

Hvordan gør man Asger Jorn relevant for børn på 4 år? Hvordan kan man bruge Jorns metoder og arbejdsprocesser sammen med børn i børnehaver og indskoling?

Gennem de sidste måneder har Museum Jorn i samarbejde med Børnekultur Silkeborg og Creuni udarbejdet fem Jorn-inspirationskasser, som nu er klar til at blive lånt ud til daginstitutioner og skoler i Silkeborg Kommune.

De fem inspirationskasser har hvert deres emne: Keramik, Maleri, Grafik, Vævning og Bøger. Hver kasse er bygget op omkring nogle historier, som Jorn fortæller, tre kunstværker og nogle aktiviteter, som hører til hvert værk. Kasserne indeholder desuden en række rekvisitter, som skal gøre Jorns univers mere levende og spændende for børnene.

En af rekvisitterne er en Asger Jorn hånddukke, som pædagogerne kan bruge, når de skal fortælle Asger Jorns historier. Dukken er fræk og sjov og snakker med en dyb mandestemme. De voksne kan også vælge at optræde som Asger Jorn med pibe og alpehue – og evt. en islændersweater, hvis vi ellers kan få fat på de helt rigtige af slagsen.

Museets frivillige blev spurgt, om de kunne tænke sig at strikke islændersweatre til 16 små Jorn-dukker. De sagde med glæde Ja! Seks frivillige har siddet i caféen på museet og strikket de fineste trøjer i lækkert uld og autentiske mønstre fra 1950erne. De frivillige har også givet Jorn lidt skægstubbe, brune sko og en alpehue på.

Det skal nok blive sjovt både for børn og voksne at møde Asger Jorn i børnehaver og indskolinger i hele Silkeborg Kommune.

Book en af de fem inspirationskasser på tlf. 86825388 eller via reception@museumjorn.dk
Museum Jorn kører kassen ud til jer.

Læs mere om inspirationskasserne på UD & LÆRs hjemmeside


Museum JornGUDENÅVEJ 7-9DK-8600 SILKEBORG+45 8682 5388INFO@MUSEUMJORN.DKThis is the official website of Museum Jorn - Silkeborg|Any commercial user or copying must be approved by Museum Jorn - Silkeborg|Powered by Ajour CMS