Asger Jorn styrker danske børns kreativtet

I de kommende måneder deltager over hundrede skoler fra hele Danmark i et pilotprojekt hvor hele eksperimenterer med ler og hele projektet kulminerer, når over 100.000 bøger med ”100 Jorn eksperimenter” sendes ud til alle første klasses børn i Danmark i løbet af efteråret. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Museum Jorn har en vision at styrke kreativiteten i danske børnefamiliers hverdag med bogen ”100 Jorn eksperimenter – vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet” der skaber hverdagsglæde i hele Danmark ved at tilbyde et kreativt univers, hvor børn og voksne i fællesskab kan sanse, eksperimentere og lege.

Projektet lanceres som en tretrinsraket: først samles 120 børn for at fejre Jorns fødselsdag og lancere projektet, dernæst tager Museum Jorn på turne til 100 skoler i hele Danmark for at involvere dem i projektet og modtage deres bidrag til en stor børneudstilling på museet. Endelig kan alle skoler fra maj måned bestille bogen fra Museum Jorn og få leveret den til deres første klasser til efteråret 2018.

”Kreativ leg har afgørende betydning for vores udvikling. Den forløser vores skabertrang, udbygger vores selvværd og giver os livsglæde. Den knytter mennesker sammen og fremmer trivsel. Jorn kæmpede for det kreative potentiale i hver af os. Jorn argumenterede for, at kreativ og kunstnerisk tankegang er lige så centralt for det enkelte menneske og vores samfund som naturvidenskab, økonomi og politik. Museum Jorn vil med dette projekt inspirere alle familier til at afprøve Jorns kreative tanker ved køkkenbordet,” udtaler direktør for Museum Jorn, Jacob Thage.

Nordea-fonden støtter Museum Jorns ambition om at udbrede Jorns kreative og kunstneriske univers til børn og voksne i alle samfundslag i hele Danmark. Nordea-fonden støtter initiativer, som gør leg og kreativitet til en naturlig del af børns hverdag. Både i skole, fritid og
hjemmet med familien. Derfor støtter fonden projektet med 4,8 mio. kr.

”Asger Jorns værker, arbejdsmetoder og kunstneriske univers kan stadig inspirere børn til leg og kreativitet. Med bogen og digitale tiltag får børn, forældre og skoler nu redskaberne til selv at eksperimentere med Jorns teknikker. Både i skolen og hjemme ved køkkenbordet. Vi håber, at projektet vil inspirere en ny generation af børn til flere kreative aktiviteter,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Fakta:
- Bogen ”100 Jorn eksperimenter – vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet” og webunivers er for alle børn i indskolingen og deres forældre.
- Bogen udleveres gratis hvert efterår til over 100.000 første klasse elever i 2018 og 2019.
- Bogen baserer sig på Jorns tanker om kreativitet og indeholder 100 eksperimenter som familien kan lave sammen ved køkkenbordet.

For flere oplysninger:
kommunikationschef ved Museum Jorn Lars Hamann på tlf. 20 14 98 18